美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
但做外賣仔Keeta真係唔多單
我剩係知keeta俾幾蚊有人送上黎,我就唔會行落去,時間唔值錢咩
閪熊送開個班閪,踢門 禁完鐘無一秒大力打門乜都有
袋鼠送漏野,反而佢即刻話REFUND比我
估唔到閪熊咁多人用
個app下下彈通知話出錯 垃圾app垃圾香港it狗
外賣都係近呢幾年姐,多數又係後生用
歌影視講緊幾十年洗腦,廢老由細又唔識搵娛樂係難轉d
扺啦食屎袋鼠搵cs幫慘過囈契弟
袋鼠好仆街,餐廳話出咗,印度客服淨係叫你聯絡車手,但d電話根本打唔到,車手一次做十單,最後送你就gg。試過仲話送咗但搵唔到,就咁取消就算
真呀
遲早同熊貓袋鼠一樣貴
掛住以前熊貓4,50蚊就叫到
準時/完成 100%都唔派先 同班fd做
永遠係第二,三個先派有個fd永遠第一個

最賤係佢做完近單返嚟,有單又比佢先

搞到佢做二張以上 我先有一張
實際情況

我要投訴你送得慢

冇啲誠意,得把口話會跟進乜乜 (仲要慢)

百零兩百一張單 唔係多,但最起碼賠返幾十蚊 或者 全數退款 先至問點解唔考慮繼續用你/信你

呢啲嘢仲要係發生完,即刻(5-10分鐘內)比到個客

以上真係基本要有嘅服務態度
一早話㗎啦

係袋鼠同熊貓戇鳩,俾咁多錢請啲明星賣廣告

好撚心學Keeta 留返啲錢出優惠比客優惠

都唔撚識做marketing嘅,戇鳩
無屌客 有無負評就唔清楚 反而個fd屌過幾個客
幫過佢食骨都唔派先
唯一解釋到係佢返大陸玩有用美團 我無
真,你又唔會因為個明星去叫外賣
邊度平就叫邊度架啦
邊間多優惠邊間夠平就用邊間
依d上左軌道就幾乎剩賺冇成本的生意
只要唔係壟斷都減極有空間
想有返生意只要俾d良心決心減落去就得
之前袋鼠同熊貓夾埋控制價格,限制食店定價同提供渠道
持續左咁耐係時候要還
投訴退鳩佢錢
我都試過條友擺係走廊老閪咁遠,個app話送達左,開門都唔見有我即刻投訴話冇送到(後尾先知條蛋散放錯屋,又唔通知又唔按鐘又唔打電話)
有成班師奶阿叔學生, 大把人做
低價都大把人搶住嚟做
熊貓做會員做咗幾年,本身最好係佢
(袋鼠不嬲垃圾)
但其實俾完會費,好多都要叫夠$120先有折
一條友根本食唔到
後尾又收$2-5平台費,自取都要俾真心癲
以前賠償好豪爽,近排叫一次出事但縮哂水
好彩有一輪煮多咗飯就cut鬼咗佢

Keeta一出就勁多餐廳免運費
menu仲有啲係特價野
雖然佢平均應該mark up多少少,但整體唔錯
某啲野賣哂,退款都好快
你自己到時唔識轉架?
定係你以為香港人個個人都咁蠢
係咪你自己剔咗無接觸送遞
邊間平用邊間 唔駛諗咁多其他野 諗埋政治仲戇鳩

叫個外賣姐
不嬲都冇
如果有就唔會退到錢
人地外國啲錢用嚟做優惠, 入數就入marketing expense
香港班戇鳩就真係拎晒嚟賣廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞