美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
到時佢取消免運費
大家咪又係叫返熊貓
你都識講有平台 仲要問呢個問題
當熊貓袋鼠加價加到唔合理既時候咪會咁囉
呢啲係呢兩間獨大左自己攞黎
咪已經有平台費 仲加乜鬼運費
上次 袋鼠落單 。然後冇收到電話情況下話我收咗野食,我以為撞到呃單,係apps 揀冇收到貨佢都即刻做多張單俾我喎
結果唔係冇送,係掛係門口就走左
熊貓而家都頂唔順要出一人餐搶返D生意,但都係貴過人
應該係keeta準時會俾額外錢車手,加埋多過panda delroo。
反正keeta平又準時,佢燒錢,我就用
但foodpanda真係好差
已經俾咗運費/月費都仲要加錢
真心趕客
反而淨食左熊貓既客
袋鼠點解咁穩固
加價到太貴嘅話自然又會有另一家新嘅app出嚟打架啦
市場有幾間競爭對手對消費者最好 keeta以本傷人都未必玩得長
Keeta出餐慢少少都唔賠錢,俾你做餐廳你整咗keeta先定panda先
燒完錢再計數吧
袋鼠嘥咁多錢買廣告做乜鳩。直接俾優惠好過啦
公司咪同你講兩個收費係兩樣嘢嚟
一個係for平台營運 一個係for運費
一間公司點收費要你同意㗎咩? 正如茶餐廳加一 佢有冇服務你都係要收 最緊要市場有人肯畀錢
黃絲手足見到美團免運拿拿聲愛國啦
聽講KeeTa 餐廳做晒先出單俾外賣
Panda個D係出單俾外賣 去到餐廳先出單俾餐廳
結果D單俾外賣左踢右踢
我上次都係咁,但仲衰,佢話放咗係樓下,但係最後搵唔到,直接幫我取消單就算
依家豁免咋要送啲爛鬼一人單,你估佢頂得好耐
ideally係
但係大眾可以做啲乜?明知另外兩間特別貴 都周不時要幫襯下 保住佢?
所以就有好啲服務又免費嘅 都唔幫襯得 要幫襯兩間又廢又貴嘅?
平台費已經當做俾第三方嘅錢 仲要俾錢運費就係多鳩餘
啲外賣員又閪
上到門乜撚都唔講dum袋野落地下
真係屌佢老母臭閪
唔洗啦自由市場自己搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞