美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
其餘2間就夠低價 再整準時=再扣錢

記住所謂準時錢係單價都扣出嚟

到時更加無人做
有心做 但都唔派先比我

全職都玩大細超搞到返一樣時間 人地
60-80 我得30-50 on9
呢間真係極on9
上次我手線落錯單冇得退錢
雖然我知係我問題 冇得賴…
但我一分鐘唔夠光速cancel order了
比翻一半我一半都好吖
keeta就真係可以退曬
有競爭先有進步,由得佢哋繼續爭,消費者先會係最大得益者
因為運費係根據距離收,有啲餐廳免運直頭唔收,間間餐廳唔同,但平台費係劃一$2,所以咪要分兩個item囉,明冇?
我都係長期懶得落街
foodpanda叫個tamjai起碼食我15-30運費
先唔講外賣本身就貴左
好記得熊貓試過兩次叫完個餐無咗
客服又難聯絡到

然後有次去朋友到叫Keeta
因為一大班人量好多,出發前客服主動打電話比我,話會分開送,如果到時有野漏可以打返比佢

之後原來都一個人送晒,佢有再打黎問多次有無漏餐
我覺得Follow Up真係好過熊貓好多

袋鼠就純粹貴,無咩點用
咁鳩但大陸app d大數據應該做得好好嫁喎。
係咪有d客俾西分你,keeta塞你食骨
我pro 120免運,但佢面價mark up左,點計都貴
閪熊啲人送錯地址又入我數, 飯又無得食, 錢又唔肯退
班垃圾落地獄啦
有咩可以進步?平咪得
佢好多餐廳免運費,買夠某金額又有折,

係抵過其他兩間嘅
平左已經可以係一種進步,以前邊有可能$100樓下係外賣平台嗌到個外賣
袋鼠呢幾個月勁多優惠
滿120減超多
叫咗成個月至少慳咗成千
其他幾間無得比
估唔到都輸咁多
不過我優惠完咗都係用返keeta
始終無最低消費真係堅
依家講緊係咪有效利用資源啊
作用一定唔會係零架
只不過放落優惠到作用更大

另外2間唔落廣告都大把exposure, 因為優惠大週街都係佢地既外賣
未有keeta前一個人至少一舊水
我都係覺得兩樣嘢嚟
唔放廣告唔代表佢會將啲資源放去搞優惠
keeta日日燒錢
咪睇下佢燒得幾耐囉

成件事就好似bump哂啲錢
之後終於有份report可以交下
再之後就縮水,反正已經交咗數
講緊美團咁平點解唔用先落街買飯呢啲底層人先做既野來
勁撚貴 cls
KeeTa 幫你接左張新訂單,請立即處理

我屌你老母閪煩撚到
垃圾印畜
絕對正確

何況其他兩間都完全無質素可言
遲到勁多唔理唔compensate
反而keeta勁易claim claim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞