美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
仲有3成幾人原來係M底仲用閪熊
就知客戶忠誠係真係有用
跟本放太多資源去marketing係無用, 叫外賣只會睇邊間平同快
一夜夫妻百二蚊
其實係
我有著數就得 理得佢
叫譚仔個半鐘都冇人取餐
問Cs 佢叫我等多一個鐘

我個米線黎架
等2個鐘食閪
袋鼠同熊貓咪一撚樣
到時有人夠料開到新嘅先算
袋鼠退錢最爽手 因為佢就係知自己貴 唔想連原有客仔都無埋
張單一個餐唔駛等咁耐又小野 正常都會送你先
佢系統派一定係按表現黎派
準時完成率高一定優先好正常
比我做生意都咁做啦
永遠食飯嘅時候都聽到:
KeeTa 接咗一張新訂單

要鬥死西熊唔係咁易 因為大既單好多人仲係用西熊
個d先賺到錢 500蚊張單收餐廳100蚊比3-40蚊車手佢都賺60蚊
一人單西熊都係賺好少 60蚊袋餐廳15-20蚊 外賣仔人工都未夠比
到keeta做一人單加番價 到時堆客又係邊間平用邊間
平台費係比你唔洗浪費時間禁兩個制就揀到唔同餐廳既野食,運費係比車手,有咩問題
到時先再算 咁而家點?
但要諗返當大單都搶埋閪熊就會做唔住,要搶埋佢大單都唔係咁難,平少少已經搶到
有做折叫姐,冇做折就叫妹?
咪好似油公司,司機硬食囉
依家都搞唔掂仲講將來
以前袋鼠貴過熊貓,coverage又唔夠大
本身自己雙開兩邊都有subscribe
而家兩邊都unsub晒
呢個世道都係自己喺屋企食公仔麵最抵
講到本身唔係硬食閪熊袋鼠咁

本身無美團前都係呢兩間撳住黎搶架啦,有平用平一定無撚錯,外賣平台你點獨市

貴到咁上下其他人見你大賺就會入黎搶你市佔架啦,個個人都裝晒所有外賣app黎格價,點獨市

同埋貴到咁上下連外賣都唔會叫,又唔係必須品
閪熊我喺旋拍買個半年pro半價家3、4折
依家都唔撚用佢 太閪了 嗰次送漏個多士都可以唔賠
美團暫時都仲正常 不過倒瀉嘢都唔係點賠 但係佢冇折好多平過閪熊
袋鼠唔駛講啦 買會員一個月得10次免運費?仲要貴到仆街 嘥咁撚多錢搵啲大明星拍廣告有撚用咩 回饋吓用家好撚過啦
不過閪熊同袋鼠執咗 美團應該會閪過呢兩間
無錯又免運費又有折
到時咪自己落樓買外賣

又唔係必須品
佢都係燒錢先有免運姐
睇佢燒得幾耐 最後咪又係要加返價
周街都係外賣仔拎住個袋行洗鬼靠廣告增加exposure咩

餐廳門口成堆外賣袋有效過垃圾廣告多多聲
有咩所謂,又唔係必需品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞