九龍城寨好好睇? 究竟我係咪入錯戲院睇錯戲?

560 回覆
264 Like 990 Dislike
想知佢幾時駁TVB都高收視啦 咪啱佢呢啲人睇
我知,呢個咪結局
飯氣攻心真係唔知有咩好睇,死屍死時好笑好撚多啦
嗰下我反而笑左出嚟,片尾同我評部電影幾分有咩關係?

佢咁想帶出d 文化,有無係片植入到"嗰個feel"
我淨係見到挖魚蛋同小賣店
其他咁cyberpunk 唔好同我講舊時係咁

如果片真係有咁懷舊就唔會要人講片尾啦
片尾就係個保命符,等人唔敢屌
因為佢最知有堆人鍾意"香港議題"
平時唔見關心,睇戲帶一下就好似為香港出左分力咁
白日之下又係咁依套又係咁
係要衝出嚟話人知佢有幾bad taste
中國香港既好睇同香港本身既好睇有距離是常識吧?你宜家睇到一套有意思又避到國安既己經喊撚曬
啱啦
係時候有人唱反調
連登仔就係要咁
唔係點鬧全世界
好笑係好笑 但個劇本好麻麻
洗左3億緊係要請多d打手宣傳啦
好睇/enjoy 我都覺得4>飯氣攻心
但飯氣攻心個劇本係幾好
純粹得啖笑,但比錢入去睇個幾鐘真係唔值,飯氣攻心直情唔好笑,中二病咁撚樣
其實肯定有 古夫藥嗰啲
佢片尾credit都有勁多咩支那營銷夥伴
一套80年代背景的戲
如果你覺得好in好潮,你會唔會覺得自己有問題?
好想俾人吉夫藥請

我攞呢個po去見工唔知得唔得
睇完,答你pr好勁
咁宣傳係咁
唔通一年後先講咩
尤其youtuber呢D今日唔講就慢人一步,如果唔係發行有叫唔好早過某D日子出片,個個都想拍完即出添
師兄食開咩女先?
十二怪盜? 假冒女團?
入場睇戲,應該都會預計果套戲比咩你。
叫得九龍城寨,如果係2024年劇情,果痮應該係科幻片。
咁佢係80年代場場,而家睇的確係會老土嘅。
又,佢係打鬥片,其實又要比D咩你?
美術真係天花板前中段睇景多過睇人
同佢地講嘥9氣啦,咪俾佢地懶醒自以為看透世事
多謝樓主 諗諗吓又真係可以用Top Gun來比,都係劇情簡單,但節奏幾好,每段都有野去buildup去推進,最緊要係大家明買明賣果樣野都拍得緊張好睇,但我就一般般王九個弱點,不過瑕不掩瑜,應該都係今年其中一部最好睇既電影。
電視劇都不如
典型眼高手低
係小說改篇。。。。。

漫畫都係改篇,唔係原創。。。。。
我睇完飯氣攻心都係唔明點解啲人咁鍾意
沒你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞