九龍城寨好好睇? 究竟我係咪入錯戲院睇錯戲?

560 回覆
264 Like 990 Dislike
睇下YouTube ,有冇同一時間勁多條片講九龍城寨呀
大家知咩事啦
唔知係咪我諗多左,樓主成個操作可能係暗黑PR,引人插佢等D人再吹奏下套戲
飯氣攻心只係愛回家Level
咁網路世界係咩人都有既
如果係港產片由一開始夾硬拎部機去沖速度就比連登仔屌緊
超多片講九龍城寨,連解密工作室有,ming仔都有
似係蹭熱度多
同明日戰記一樣
連登瘋狂開post, 古天樂周圍痴d youtuber
10個人讚套戲,你就信?

人雲亦雲,羊群心理
你入討論區望下
好多人都係話幾好唔差,但絕對未到神劇
根本係收咗錢做宣傳,佢地駛鬼蹭熱度
呢套好過命案好多啦
都估到係PR啦
城寨呢個題材係的確幾吸引
但對呢套戲無咩信心
零劇情,唔知係咪監躉古請咗好多打手洗黑錢
重有最尾有人出嚟救Tom Cruise
部份連登仔: TVB式嘅BBQ結局
呢個po終於似返連登,眾人皆醉
係有吹奏 但又未至於樓主講到咁垃圾
我覺得最好睇係城寨個景同啲人生活
反而林峯同班兄弟啲互動好怪好唔自然

最正個part竟然係credit個段
鄭保瑞啲氣氛拍得好
但人同人交流就玩得冇咁好
Top gun係神作咩?睇揸戰機咋嘛
咁九龍城寨睇武打,睇完好似top gun咁款讚不絕口,有咩問題
具體有咩唔好睇你乜都講唔出喎柒頭
記得果時上黎屌明日戰記垃圾比人屌到仆街

佢地十把口你一把口, 根本講黎都晒氣
仲要用半個鐘講晒歷史 有冇咁神心呀 之前冇戲講九龍城寨咩
幫你skip撚哂d 無聊過場 感情戲 用最短間場就係為左等佢地開片 當中仲要冇bug 同 開片既理由都相當合理 咁仲唔夠勁
其實唔少人都只係話好睇但未上神台,唔明點解連呢類客觀討論最後都會比人當埋係PR
出去望下其他人點講啦,大把人都只係比7.5分,比面個班先講係8分
根本冇咩人吹呢套係10/10
明日戰記真係垃圾到癲,係話俾大陸搶票房又話香港本土CG(流浪地球CG團隊)道德綁架香港本土情緒先咁勁票房
入場睇你咪知 幾十蚊都唔入場睇完先出黎柒 留錢食雙餸飯呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞