九龍城寨好好睇? 究竟我係咪入錯戲院睇錯戲?

560 回覆
264 Like 990 Dislike
龍虎門幾個主角長髮乞衣造型真係搞唔掂
呢套劉俊謙就好撚型棍
喜馬拉亞星 都無睇過?
唔好話自己睇過港產片

拎風雲1比都好d
龍虎門真係搞唔掂
明明冇風雲咁跨但拍出黎勁尷尬
古天樂飯局前都係估估下 直到任賢齊講明要搵陳洛軍

越南仔好似出名爛打 or血緣繼承

有巴打話漫畫係少林寺出身所以識

呢套美術真係國際級
你咁清醒得唔得嫁

如果世界得你一種審美觀,或者同你頭腦一樣咁清晰

真係無得輸
講多幾套睇下
係好少呀
所以我上面咪就係話,點解新戲舊歌就得,舊戲新歌你就覺得有問題先?

純粹套戲入面流離失所、飄泊嘅狀態好match 呢首歌咪用囉2021年嘅歌仲可以借喻埋呢幾年周圍飄泊嘅香港人,match wo
講得好

如果冇哂武功,淨係黑社會打爛仔交,到時班漫畫撚咪又上嚟屌
鐵布衫已經係視覺效果上最唔浮誇嗰招武功書入面有好多仲癲嘅招式
漫畫小說改編,點都要keep返一兩招招式
否則同平時黑社會打架戲冇分別
講黎做咩 你都唔係有心想睇
一開始已經知你想搵位入我啦柒頭
龍虎門除左宇宙丹,邊個主角有武術底?余文樂?謝霆鋒?(元華唔係主角)
中華英雄,龍虎門,風雲,無一個主角(除咗宇宙丹)係有武術底,拍啲打鬥好型好睇啲觀眾受咪得囉
冇話點嚟因為本身小說係個個角色都識武功,你當睇金庸咁就得
電影版淨係keep 鐵布衫已經算好含蓄
飯氣我以為自己睇緊男親女愛,但唔係最好笑嗰幾集
除左周星馳,冇邊套港喜劇好睇
就係想知你咩鄭中基果幾套咁巴閉
不過你又噏唔出幾多套
王九神打太搶眼
無人記得古天樂嘅出拳可以打飛人勁遠、林峯有怪力可以捏爆鋼鐵
根本一開始都唔係好真實系
同埋王九一開始喺巴士用金鋼指
成套戲,一堆港漫致命缺點

成套戲我比分
10/10

絕對係港產片自功夫,無間道之後,第三套近代經具
經「典」

港漫改編動作電影黎講
九龍城寨,風雲,龍虎門,中華英雄
邊套好睇啲?
其實想知係咪我問題 去Metroplex睇覺得格數唔夠高
好多動作都好似唔夠清咁 定係因為剪接得太多問題
有好多動作都覺得會好睇 但都睇唔清
得劉俊謙 喬靖夫玩刀仔幾下最正 好好睇
過幾日應該去IMAX睇多次
古惑仔
你列果d全部唔入流
鄭中基有幾多套喜劇啊 自己去睇lor
睇完出黎先知原來係改編自漫畫/小說
個觀感同你差唔多
尤其是結尾龍捲風果段 真係柒撚到打冷震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞