[26] 電單車討論區 (133)

881 回覆
3 Like 1 Dislike
唔算遠,20分鐘車程左右純粹係驚唔熟羊個坐姿重心嗰啲控制唔好,驚架新車一開波就跌花,不過見幾位師兄都話咁易,聽取意見我就直接去拎啦,開頭學你咁講喺附近兜一陣先
行曬附近啲爛地場地產舖問,揾極都冇月租車位
真係好易,我考完棍波
之後隔左一年先喺燦雞出左架羊
一扭就行,一拿brake就停
完全唔洗諗其他嘢
係啲動作生硬啲
有冇出車團
用緊Peak Design, 一上車拍落去就扣實好方便
個Case都唔算醜,唔鍾意可以買個磁扣貼落其他Case
幫你求通靈師
學棍揸自係無難度
主要係多數人買新車前都少路面經驗,所以練返2-30分鐘適應架新車,先再上大馬路會安全啲
學神岩岩去車迷城買頭盔哥仔同啊姐都好nice
諗緊買個CARPLAY 既AKEEYO AIO-5
我都係學棍買自動羊,10min 上手冇難度,係睇位唔同同46
如果 carplay
牙波 之前開箱個隻carplay+前後cam 我覺得幾好 有晒車速個d 仲可以打電話 睇導航 見到都有少少心動 但我個架係fairing 車 都唔知可以點裝 😂😂
有喺街見過fairing 車有carplay 機

會唔會有人好似我朋友咁
拎對原裝鈴比人脫漆噴沙陽極處理
改車店個d 久唔久就有post
不過咁樣改唔平
我想知佢擺邊 5寸mon 差唔多等於自己個錶板
我諗都係錶板上下位置
據我所知
你肯人肉托上去大陸嘅話
同係車房換一次正叉fork 油差唔多價錢
好少鋪閪既
新手買mt03 好定係z300?
不過會買咗出廠5年嘅倉底盔
買果時check要清楚
關於入油問題
想問大家係會申請油卡定現金入油 另外會申請邊間
我自己就入開v power 但
46 fd 就話入esso 白金 靚d
26 fd 就話入v power 好爆d
去油站打氣發現一打開個氣嘴蓋就漏氣
想問下要成個氣嘴換
定係可以換嘴芯
香港啲舖專賣過期頭盔
AKEEYO AIO-5 都有車速,可打電話,睇導航,胎壓,車cam同後車雷達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞