[26] 電單車討論區 (133)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
650XT剩係八掛過一眼
因為無考慮過買中排量

可唔可以講吓呢部車有咩缺點?

PS.之前有部160KG都係用呢個方法執車
甩p智方便係咪做唔到?一定要去運輸署
做到 但要升級做智方便+先得
CC數越講越大
不過都明ADV 大CC先係主流
如果追求電子嘢,佢其實冇乜。高階少少嘅adv好多都有自動巡航,佢都冇。

佢唔算快,有網友指喺外國谷盡可以去到160kmh,同仿跑仲有一段距離,亦及唔上GS

PS禾學車嗰陣街師傅教過點樣抬部GN125,就係將前轆扭盡向天,然後手握最遠車身嘅一邊軚桿向上拉起。呢招嗰時都幾好用,但係用係部650xt就完全搞唔掂
講到電子嘢
KTM真係好吸引
不過妥善率...

咁樣執車都幾傷腰
利申己經傷咗
shell 就到9月尾前 用恆生卡都抵
KTM堅垃圾
代理垃圾 妥善率低

低階車款印度做 QC渣到不得了
高階車款例如890呢啲 外國災情嚴重到就黎比人告

先保腰骨,後執架車
話時話,樹枝皮冇乜鑊氣。呢兩年都淨係跟manual幾千km 先check一次兼換偈油,至今感覺良好
去日本揸過V Strom 250,好揸到返嚟香港想繼續揸點知行貨唔返又無二手
有次骨位撞到個叔叔揸V Strom 650,佢話已經揸緊第二架同一款車,因為老婆坐得舒服好揸
就算換咗Honda都有啲掛住SV,樹世一
2 5去esso平
650XT行龍翔道會比一般街車舒服?
主要做腳車來回東涌<>將軍澳
舒服好多
個人覺得旅行車座姿再放鬆啲,油缸好似短少少再坐直過一般街車,頭fork行程長啲,碎石爛路細微震動會再過濾多啲,有風檔唔洗咁嘈咁大風,係日本一日淋雨行二百公里都好輕鬆
同埋如果你想攞去快揸其實都幾定,劈彎唔會同街車差別好大,係腳踏會快啲刮到地下咁
咁撚誇張
我見youtube啲人話
近幾年改善咗好多
係相反 越來越差

差都算, 如果代理維修支援得好都由佢
但問題係KTM香港代理 個朵大家都知咩料
發覺好多人被𠝹車冚
Husqvarna 的車款副引掣好似同KTM共用,大家點睇代理的服務?
直頭係同一間公司黎
但香港husky代理好過ktm好多 起碼唔會閪口閪面先
但有咩要訂料都係一樣咁耐
想問下有冇sym tl465/508車主
架車多唔多鑊氣 有咩要改?
揸緊mmbcu.
洗唔洗要灰卡果d? 細缸入油好難拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞