[26] 電單車討論區 (133)

881 回覆
3 Like 1 Dislike
玩6個鐘8字啦
最尾個比喻麻麻地
泊骨位預左花 係合理化做鳩嘢?
合理化啲人
唔夠位夾硬塞入嚟 搬車 出入唔睇清楚撞花啡令撞爛鏡
不外乎錄得清F911 GTS,HP,
台仔星易科技啲乜乜座
YouTube有片睇
你去到3K都夠買最靚嗰幾款

唔該ching
黎緊考元朗,想問吓條路暢通平均應該渣幾快,3X夠唔夠做
考車嘅野建議可以過返隔黎po 問

p.s. 3x 應該算慢 我沙田考 條路順蜴上埋4波 用盡考車上限50
師兄想請教吓,買車佢有得揀aero wheels,上網睇啲人淨係話會快啲,但係冇提及保養有冇影響。因為係新手,睇上去覺得靚同埋諗緊係咪會清潔方面少啲麻煩,所以想聽吓意見
4到尾
過橋前夠
過橋後暢通上4字唔該
Keep住望下左右
同死車中間有機會有人彈出嚟嘅位
到最後返去嗰段大直路行足45
請問學牌RX125 ELITE125好唔好
外型的骰 代步返工有興趣
我覺得出得街你就會覺125cc係完全唔夠用
泊車係方便既 大少少既車泊唔到既骨位你都泊到
利申:完全唔鼓勵學牌出車
泊村屋屋企 返工個邊就一定有位唔洗錢
所以先想學牌出 平時無咩地方去都唔會揸架啦
同埋會諗 PCX150或160
你同個學牌講 125cc 唔夠用
咁我都覺得你冇錯嘅 揸過一次大 cc
就會發現細 cc上公路真係會揸得比較辛苦
但學牌又有冇能力控制咁大部車呢 又係另一件事啦
大細cc玩法唔同喇,淨係講極力子,如果慢速轉彎,大cc要定住油用一半極力子拖住拖住嚟控制動力輸出,如果唔係有機會用力過猛

但學仔揸125cc,轉彎就一定要佢千祈千祈千祈唔好掂極力子,如果唔係就跌車兼重考
要吊極力子架咩
無知一問

Google map有冇得set考試路線
因為有d難靠睇片記
師兄有咩彎係拖到落1波都過唔到
要搞到吊極力子入灣咁危險
佢其實係咪就係傳說中個個吊力子車神,我pass 左兩年已經唔記得佢叫咩名
跟大隊行一次就記得
佢就係叫學仔細cc轉彎都吊極力子,所以被封為「車神」
大cc Adventure,吊極力子(feathering)在慢速時很常用,例如慢入直角彎

利:入門級vstrom650
返工可以避開路禁同學牌時段
自己屋企區內返工咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞