[26] 電單車討論區 (133)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有咩事就即刻放手跳開 冇咩好試
直接wtsapp鴻朗喎清
各大醫院門口
幫佢兜下啦
在鴻朗見識過唔少26既西人
唔排隊、冇禮貌、自己文件唔齊又講到係人地責任
比我去做日日見呢D人我都燥

但奇怪地26界係多西人
退保要親自上去?即刻拎返錢?
揸26無學識嘅人比例高
想請教下
royal alloy
vespa
lambretta

邊個牌子比較好?
我睇緊300cc車
代步、想有平地台 、有機會雙騎

定係諗返Honda或者Yamaha車穩陣 ? 😂
揸46 私家車van貨車的士泥鬼會分到好開 直接指名道姓
但揸26 代步搵食定假日玩樂都係叫鐵騎士 一竹篙打一船人
無力
都係
慢速吊極力子又唔係轟住吊,點會燒極力子
揸600/1000放晒極力子都差唔多行20kmh啦
出入屋邨多層停車場啲直角灣唔吊真係要片住先過到
你有冇渣過車?
X max 唯一選擇

除咗冇平地台,簡直就係完美
可以wtsapp退 兩個月後上去拎錢
想收部20年打後,有改頭尾避震同鮑魚嘅xmax如有巴打割愛留tg
sym joyride300
aeon str300
kmyco gdink
以上都係台灣既實用考慮
另外唔洗平地台就上面巴打講既xmax
有呀,日日返工放工
但咁on9 半離合過灣都講得出
禾講緊慢入直角彎喇
每個人揸車
都有唔同方法同習慣
啱用咪學吓,唔啱用咪由佢
識唔識尊重?
依到咁多新手,係到教人半離合過灣?
出左事,你係咪出黎頂先?
定你覺得磨住極力子都無問題?
揸過45匹、75匹、到而家120匹嘅車,都未試過覺得有需要用磨極力子過彎神技
可能啲二百幾匹嘅神車神人會有用啦,我就好傳統,街坊90度彎就落到一波定住油慢慢妹過去,有時速度太快會傾側多啲部車,甚至試過定住最細淡油比好少好少尾brake拖住入,磨極力真係未試過同無需要
可能有啲師兄慣咗呢種技術啦,唔敢講啱定錯畢竟自己唔係玩過好多車,街坊彎試呢啲嘢頂多都係零速跌車姐無咩嘅
個人經驗,係無需要囉,幾大馬力嘅車都要學識最細淡油定速掛?咁已經過到香港大部份馬路啦
我認同你嘅回覆內容
而且我喺樓上都有質疑過
只係每個人做法同諗法都唔同
適合佢自己唔代表適合所有人

你覺得唔安全我係支持架
我自己都唔會揸住過彎
(之後如果換大CC就未知)
但你唔讚同佢嘅做法
起碼都講吓原因
唔係一黎咩都唔講就屌人ON9
一黎就屌呢啲唔係討論
點解要強調定住最細啖油?
覺得怠速太慢? 定大CC會死火?

我遇呢啲會兩腳落地慢慢怠速溜住過
當正自己打水戰咁款
師兄應該無咩揸過四缸換左喉嘅車?
唔俾油就死火咁嘅聲,俾少少油就沖住去。
個種係你感覺唔吊唔得,當然hold住尾迫俾油都得。
不話吊極力子真係方便好多,個感覺同原地掉頭差唔多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞