GUNDAM SEED系列討論區35 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Seed 啲戰艦用咩做動力
以前又話驚gamma ray污染又乜又盛慳住開
今集開陽電子炮重多過雷射主炮
高達講logic 就唔會成日俾人偷機啦
一拍埋AA靚好多有特色好多
設定上SEED既戰艦係雷射核融合

陽電子砲Destiny開始有技術進步
即使地球用都無咁大環境污染
(而且睇開頭,正常運作下係上到高空先打開陽電子干擾通道)

亦都係Compass唔計舊大天使號成員
唯一明確表示係大西洋連邦出身既人
太多po追唔晒
其實有冇解釋過點解基拉暴走嗰陣拉克絲肯落order打基拉
我理解係群眾壓力

假設我地唔知道成件事係Foundation既局
如果唔釐清基拉攻擊歐亞連邦既責任
咁就會變成「Foundation藉掃蕩藍宇宙為名入侵歐亞連邦」
本身呢兩個關係唔好既國家隨時開戰之餘
直接攻擊既Compass都有「身為維和部隊助長入侵」既舉動
然後黃毛就順勢推波助瀾話唔可以因一個人既行為XXXOOO

最重要係引誘拉妖同意對Freedom進行攻擊
之後就是黑騎士自由演繹
冇錢嘅係bandai bandai冇錢ce先要打仗
大天使號今集被擊落
估唔到係我成套電影版覺得最可惜既地方
陪左我地成百集
細個係GBA 果隻Seed 都行晒成隻大天使號勁有feel
近江唔係Plant人?
其實accord d行為咁白卡(得藍毛毛正常少少),真係算調整成功?
路人真已經係過去式
阿真弟弟係現在進行式
死の商人(模型商)
唔係軍火商助長戰爭
係膠佬
大西洋連邦出身
人種無講明
但早期設定係調整者,現任議長既朋友
日本睇左2次 香港睇左2次
每次片尾都有人喊,去り際のロマンティクス實在太感動KL之歌,每一句都好中
原來最後果場 阿斯蘭打修羅
正義係拎左實體炮去打 而唔配備平時果把光速步槍
屌你唔撚提自己兄弟既
想問如果之前冇睇過動畫版
淨係知道d角色同高達名
今集劇場版入戲院睇會唔會唔明?
又或者會唔會少好多樂趣?
至少有帶一把
樂趣一定會少左
因為全套劇好多彩蛋仔賣情懷

但都仲有好多地方笑到

最尾其實有用呢個經典精密射擊pose用Railgun
中子干擾調解器seed之後已經變咗公廁
因為一大堆垃圾MA射核彈都帶住
其實好似有睇過下
但已經唔記得晒
同埋細個睇唔明
大概知道,我覺得都可以睇,我覺得淨係睇機戰都爽
因為無莉古絲既愛,所以個人顛顛地
Seed 後半 三艦同盟係幾型

三個勢力嘅戰艦一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞