GUNDAM SEED系列討論區35 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
GUNDAM SEED系列討論區34 - SEED FREEDOM 25 APR見
https://lih.kg/bJqRsGV
#12 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

有時間開po就貼翻啲qa啦,個個po都有人問睇到煩
貼左
Cls 快到咁
一日一個
真同露娜行埋一齊係好突然

唯一一個伏筆係得真叫佢露娜,而唔係露娜瑪利亞
就咁睇seedd 係突然
但係小說講翻佢地識好耐
然後封面仲要露娜成日佢隔離碎碎念咁款
心路歷程可能係
奧布失去家人可憐佢,當細佬照顧>
真係紅衣畢業,開始改觀>
係戰場上立大功,好感度Upupup>
失去妹,同時身邊最熟悉就係真>依靠

其實呢對感情線先係seed入面最正常果對
https://www.youtube.com/watch?v=iE65-jQJXDE&t=395s&ab_channel=%E9%9B%B7%E9%96%80%E3%80%90%E8%81%B2%E5%84%AA%E7%BF%BB%E8%AD%AF%E3%80%91
https://www.youtube.com/watch?v=a9DmL8juUfg&ab_channel=RX%E5%90%9B
應該係呢段係先岩
後藤寫感情幾好
但動畫我覺得可以以為真殺咗細妹果到,寫好少少

seed入面
卡嘉蓮以為阿斯蘭殺咗基拉
米莉聽到迪亞加笑佢男朋友果段
都係呢兩個CP 咁受歡迎嘅原因

唔使話一定要好似呢兩對咁衝突嘅,但係嗰個位係一個好好嘅位置去寫佢地兩個感情嘅轉折

但唔知點解又冇乜筆墨比佢地

畢竟佢失去咗個細妹,以為係真殺死
一啲啲隔膜都冇,我覺得係好唔合情

確實有隔膜
雖然打自由果度你睇下佢雖然有去搵阿斯蘭傾計
內容都係圍繞真 睇得出其實佢好在意真
想搵辦法幫佢(覺得佢心態好唔健康,阿斯蘭算係佢覺得可靠既前輩(?))

美玲果part 佢作為軍人明點解真要咁做
而真個態度都係...我真係冇辦法 對唔住
自己精神壓力+真算係佢最熟悉既人
當下想喊想搵人依靠 就
由在意的弟弟變成可以依靠既男性

劇情上其實有做佢越黎越關注越黎越關心真呢點出黎
但我認同確實比佢兩個既時間真係唔夠
衝突位都唔夠好

岩岩睇完 見番突自真係想哭忍左好耐終於入黎
登登登 登登登
想講今日三刷 隔離有兩個中學雞應該都係重刷
帶埋隻哈囉公仔入去玩 成程勁多動作 又唔專心睇 入去睇做咩姐
唔同level, 冇比較冇傷害
幾點場?
LM
晏就5點
早兩日睇又係咁 隔離幾個望落1516歲 未開始之前已經係咁講劇情係咁劇透 成場都係到講嘢又叫又煩

係日本睇嗰陣時超靜
睇早場,可以避到豆釘
已經係945場,冇得再早
不過我估因為星期六
反而可能平日好啲
諗住之後再刷都揀返平日夜晚算
揀啲冷門場
冇計 有4DX嘅場唔多
我今朝睇 都有1/5係小朋友 (10後)

反而係有條廿幾既毒撚 未開場就係度 講解spec2 幾勁 曉有咩武裝比佢個frd聽
利申一早睇左劇透 我唔太介意
同埋起碼開場 佢識收聲
1月26淨係得劇透都3個定4個
lm
阿木:我揸GTR我洗炒
真:我揸命運我洗輸
雖然無直接同卡卡對話,但諗番機戰Z劇情
真終於為守護奧布之戰

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞