GUNDAM SEED系列討論區35 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
食曬死貓
雖然佢兩個發生咁既事
確實短期內唔適合係公開場合活動
下套可以寫基拉扮引退 其實閉關寫ai渣新既高達自動武力介入 世界和平
跟住突然智能叛變 成班搵艦搵機再打一次
如果真係有希望唔好咁耐
On9就真,有兩部流星號係到佢憑咩繼續作反,學伊薩古話齋係到白白送d士兵去死
是但一個國家接手都只係引起另外兩班人非議
所以先要叫拉克絲呢種無物欲嘅人都統率
但其實長遠落去都係唔健康,一係繼任人問題
點搵第二個好似佢咁嘅?你話傳比同基拉嘅下一代
就只係會第四種勢力仲要皇帝咁

第二係見到有仗就維和,用絕對武力嚇怕人只係停留係00第一季
所以00個主軸真係好聰明咁到尾達至和平
絕對武力-->互相理解-->打共同敵人
比露娜比瑪琉都好過比真
Compass組織 裡面實情有啲咩人 全世界邊個知 局內人先知 就好似 某某國家請PMC 去秘密拯救要員行動一樣 當中可能係啲前Navy Seal / 前SAS成員咁
agnes 最後句我都鍾意佢係咪即係佢都鍾意真?
但係佢明明鍾意開elite 點解完場突然話佢會鍾意個包尾
依照卡個性格,佢應該唔好意思要細佬出黎打打殺殺咁耐
compass係佢牽頭搞既,基拉入compass多多少少有呢個機構係卡搞既原因,而家細佬打到情緒有問題
佢同蘭都應該好樂於照顧基拉同lacus

只可以講基拉老竇調整基因果陣,調整到佢太溫柔,容易受傷
咁呢個真係身份/成展背景既問題
ac 係議長 領導人背景下成長
基拉係IT狗平民(表面上)
佢係compass 只係因為自己愛既人係度

成套seed freedom 都係圍繞
女既 想盡快和平 解放基拉
男既 想盡快和平 想尼古絲幸福
結果 只係 2個人係對方身邊就覺得幸福 既愛情劇

不過有下集 一定要出山啦
只係 今集係議長派搞事
下集應該係藍宇宙死淨種搞事
咁就名正言順比阿斯蘭打爆對面 無負擔

成個seed世界觀 每邊各有1個消滅唔到既激進派系 可以永續
不過第一次開會睇得出莉古絲政治唔太得
相反卡卡就成熟好多
btw塔子亮老母係降左級?
原本係議會依家變艦長
小說寫修羅
compass係拉克絲帶頭(廣播劇講果個安保條約)
基拉跟住拉克絲咋嘛
句野無主語
對象可能係承認佢”強大而美麗“既修拉(至少肯定唔係阿真)
「大家都係鍾意人,我同你既“鍾意”究竟有咩唔同?」
老老豆豆zaft有一部份人好似伊薩古佢地join過三艦同盟,實際上都算係compass一部份係得地球軍無熟人
老虎先係艦長 福田話佢去左鎮壓暴動
老母只係臨時指揮
冇講 唔知點鎮壓 唔知幾多成係還咗
電影設定係卡帶頭搞
可能個idea係一齊傾
卡個中立國首領身份,明面上負責帶頭搞都合理

電影官網
コンパス
カガリ・ユラ・アスハの主導で、オーブ、プラント、大西洋連邦が組織した世界平和監視機構。三国から供出された独自の戦力を持ち、本部はプラント・アプリリウス内に置く。
想問下以前打機戰 仲有幾部外傳機體好撚勁部(紅/藍 係咪叫異端?) 係咪已經黑歷史黎?定設定上動畫唔出得場
睇完套戲,有FF過成班人被打爆晒無機用個段時間會出場幫拖
成套外傳都暴走曬啦
佢應該都只係有明星光環
有少少唔記得點解 Plant 咁多 fans
對比之下卡卡都係 SD 後期先成長到咁首長 feel...
個人認為福田唔中意外傳
結果論睇咩都on9 㗎啦
調轉
回憶個下講左莉古絲想同基拉一齊戰鬥先加入compass
因為暴走得太勁
福田講過會襯劇場版食書釐清設定

但係食成點就未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞