GUNDAM SEED系列討論區35 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
返工對女同事多過對老婆,係咪就一定要同同事有染?
加上阿斯蘭同美玲本來就係叛國身份係卡卡收留佢地喺奧布仲比份工佢地做,會幻想元首同人分老公係咪傻q左
Seed D發生喺CE73 劇場版都只不過係CE75 頂多兩年時間

同埋之前官方公布嘅資料都有講Foundation呢啲分離國家有接受Plant嘅援助 所以極有可能係戴蘭達嘅佈局
佢應該冇諗過奧布會復國
都可能冇諗過個女會做首長
日昇員工忙過寶少
我仲期待今次會有jet stream attack嘅致敬or變種
W唔睇好,淨講商業效益 同SEED真係冇得比
至於00...打完外星人已經完美收場,仲可以講咩?
最簡單嘅原因
本身都冇諗過出seed d咪去到咁盡
為咗首歌畫面靚拉晒全部大臣同卡加蓮前途土戈自爆嘅男人
據講呢個劇場版其實係Seed D之後冇耐已經籌備左劇本 唔係20年後嘅今日先諗 所以福田當年極有可能已經有呢個構思
呢個係真正答案

但場內因素都想嘗試幫佢補吓飛
我等緊FT白雪姫同其他機真面目架
Ka 神咪走數
呢啲係過渡期會出現既問題
過渡完就係黑騎士咁樣
唔會有自我意識鍾唔鍾意有冇mood
只會好似run program咁
當年機戰A黑色三連星由大魔換咗去德萊森時一樣有合體技演出
勁有心機
隻白切雞人氣唔差得過sf啦
因為黑騎士嗰班由細到大都俾人話一定係高層啫
你試吓佢哋由細到大都俾人話係垃圾,就未必咁樣樣

而且就算個故事入邊,藍毛毛都唔鍾意而家嘅生活
pin
而家咪又係畫蛇添足
無啦啦有 foundation 又有accord
而同樣係accord 點解黑騎士可以精神入侵人地
但lacus 係戰場時做唔到
黑騎士咁勁, 議長一早搵佢地幫手而唔係搵小真真啦
個後設嘅設定講到莉古絲係天生嘅統治者
點解議長唔直接退位比返基因上岩做嘅人黎做
有冇諗過跟命運計劃
佢同莉古絲邊個先岩做大佬呀
後設補埋議長覺得lacus控制唔到
對於dp好危險,所以要殺左佢

奧拉唔認同佢既講法,覺得lacus會注定同金毛天生一對
所以seed講設定都多鳩餘
睇下笑下就算
畫蛇添足嘅前提係本身好好 Destiny嗰個爛結局應該冇乜人鍾意 依家起碼叫做交代返當年好多人喺度討論冇咗命運計劃之後嘅世界
想知+1
睇左4dx
唔知再刷唔刷mx4d好
Mx4d 揸緊高達
第一刷就係睇mx4d
勁呀佢 一已之力拎咗成千個負皮

呢啲嘢唔係想拎就拎到
留意番真戰鬥嗰陣唔諗嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞