GUNDAM SEED系列討論區32 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
冇所謂la
其實講真,等咗20年,就算劇情差啲我都覺得滿意
00成個故事太完整
SD嘅劇情當偶像劇睇個觀感會fit晒
睇完呢套電影之後,我最喜愛的五個Seed系列角色:
阿真弟弟、SF魯魯、神舵手、卡卡、蘭

反老還童仲要係前線,唔死就出奇
睇到呢度心諗
當初揀呢五條友搶高達既人眼光真係神級
如果黃昏魔彈同尼哥爾無死,而家應該都係上左位
所以票房高,都算咁多年儲落
爆seed呢個問題 要搞掂卡嘉蓮以前點解爆到先神奇
諗住起碼會走甩咗,不過都係全軍覆沒
等咗20年呀,竟然有生之年可以睇得到,真係好開心
冇得咁比
00 個劇場版係TV 版已經計緊
所以劇情一定完美

seed 隔左20年
收貨啦
我諗係seed d既基拉已經聖人咁
但黎到電影個心態又突然咁弱個反差我個人唔鍾意
金毛揸手嗰陣,好似都係爆咗seed
但渣高達嗰陣就冇
西川貴教又要唱歌又要配音?好忙
btw桑島法子唔洗死我有加到分
過左咁耐
佢都係對阿斯蘭唔係好服
其實本來就應該比佢好似阿寶咁
可能打咗咁耐,都懷疑自己,搞咗咁耐都要繼續打落去搞唔掂
MIA?
睇完SF再聽OST
特別有感覺
收貨啦
作為fans 等到咁多年成套嘢滿足晒所有要求
3刷左
本身只係要理隻大天使啲人就夠
以家要理埋成個世界 壓力咁又差好遠嘅
好明, 呢場交一嘢扭轉哂seed中期(攞自由後)到seed d間嘅違和感
扮大人, 變到木頭人, 看破紅塵, 將基拉個成長曲線拉番直
配合呢首bgm完全係神來之筆, 友情嘅力量
https://www.youtube.com/watch?v=nY9oRfBri6s
https://www.youtube.com/watch?v=TxEwPWk69Ng
個女王好老
田村配到好好笑
隻boss有feel啲就好
以家最尾1炮就完場 有D唔夠肉緊
當年同天意打到2邊爆晒手腳真係正好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞