GUNDAM SEED系列討論區32 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
交俾真仔/露那做
佢把嘴超級系
本身套野啲人講野已經1.25倍速
佢就直接再1.25
痴線的
美鈴:我當年應該係傻撚左先會咁冧我而家個無良上司
SF魯魯 Vs 魯魯本人
咁今次唔同,全世界都知佢係accord
seed最成功既角色一定係克魯澤 嘴炮左40幾集帶起成個世界觀主線
lacus呢個角色一直都好空洞
諗起以前d人講 只要你架艦有神陀手喺度
你就可以做艦長 因為你只係需要識大嗌回避個陀手就識自己校啱角度
但其實我一直都唔明Meer呢個角色,點解會對lacus佢哋咁大影響
meer死左,a同l喊得勁過死老竇(對比seed)
哪怕佢係睇完日記先喊成咁,都算了。

aa兩邊又站立睇住a攬住meer走最後一程
假如我係aa人,meer對我嚟講只係一個被利用扮成lacus嘅工具同真乃至其他被利用嘅軍人差唔多。
戰場日日都有人死,唔係好理解佢同其他人嘅分別

我明製作組想將meer整得特別勁大影響
如果佢係有喺aa相處多啲時間嘅,可能我會理解多啲
唔會比佢長休或收皮

比佢抖
B一定食穀種
無啦啦最尾亞古尼絲認中意真係咩料
佢話 準將比自己計算遲左兩分鐘
mean得好有魯魯feel
個角色好啱佢
一定是00
簡單易入口
其實呢個位好唔明
明明得accord話莉古絲係accord
都係片面之詞其實大可以話唔係
所以我比較支持基拉同埋莉古絲係想抖下造人先隱居
被阿斯蘭既外表迷惑左
佢冇鍾意真啊
小說話嗰句係講緊修拉
但我覺得佢最鍾意嘅係自己
睇完SF之後
有啲想睇返Code Geass

魯魯
抖返3-5集再出黎殺過
阿斯蘭喊我覺得係有道理
我個人理解阿斯蘭對佢係冇絲毫愛情成分
純粹佢覺得自己同meer立場相似
又係自己有一個志向/目標
比有心人eg議長/自己老豆 利用黎做d壞事
佢自己醒覺到會變成棄子
責怪自己當時走嗰陣冇救到好大機會會成為棄子嘅meer
打左咁多年,休息下就岩啦
我以為係真係鍾意基拉
不過呢條女真係好多鳩餘
有冇佢都唔影響
到底寫黎做咩
搵人比露娜打?
應該話係對athrun同lacus影響大姐
Meer死之前,其實lacus都已經開導左佢(自己嘅夢想唔可以被人地利用之類),仲有一輪槍戰,Lacus都有保護Meer
係Lacus話要黎見佢,而Meer死都係幫Lacus擋槍
所以Lacus影響大我反而幾明

Kira就算每次Meer上電視佢都西口西面,廣播劇直頭嬲嬲地話唔明點解明明Lacus先係真,但要扮個假貨唱歌跳舞
啱啱睇完真係好正 最好笑個幕係基拉要求approve用枝頭砲 跟住坐起隔離莉古斯即刻批
比莉古絲呷下醋
幾多度好似艦長都成日講
seed入面粉紅色既都係....
作為芙雷轉生係度勾佬 配角既篇幅黎講其實寫得唔差 係唔明點解無啦啦塞個唔關主線事既配角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞