GUNDAM SEED系列討論區32 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
應該除左Seed 驚死果條友仔之外
全部人都有客串出過場咁滯
會唔會有人整彩蛋/ 致敬list
集合各位巴絲簡單回應既q&a

1.阿斯蘭隔離條紅髮妹係邊個
露娜個妹,美玲

2.自由唔係核能架咩 點解會打到冇晒能量?
供電速度唔夠消耗快,以及核爐過熱

3.freedom搶奪作戰係咩黎?
黑騎士班人係電影時間線前控制負責運輸既agnes男朋友偷突自
自導自演搶返,拎哂機體同基拉戰鬥數據,再還返比奧布

4.卡嘉蓮隔離個細路係邊個
托亞・真島
奧布五大家族既成員,擔任卡嘉蓮秘書的少年,雖仍年輕但機靈,正接受將來繼任奧布首長的教育
巴芝露戰術
尼哥路戰術
真係Fans Services 黎哭撚左,完美復刻當年啲戰術

套野好多位都好有heart,人地當年destiny fans屌乜佢,佢地就改乜

當年啲人屌真唔討喜,今集就寫到佢人見人愛

屌基拉太強,無血無肉咁,今集就nerf到佢大半集都比人撳住嚟打,寫到佢有血有肉

屌當年議長俾部傳說阿斯蘭,話佢on99基因工程專家竟然唔知阿蘭斯強項係近戰,今集就show俾你睇阿斯蘭玩龍騎兵一樣有料到,議長唔係玩鳩佢

屌impulse 次次要合體先出擊on99,今次impulse 一開波就合好體

屌粉紅妖女好似識洗人腦咁,今次就話你知佢果族真係識洗人腦

屌Destiny 喺CE吹到幾撚強,點知對上ACE下下無乜表現,今次show俾你睇真正嘅Destiny係點一抽四

屌當年露娜唔撚識狙擊又成日俾炮裝佢用,今次就俾你睇人地狙擊終於打得中,仲要熟用晒impulse 近中遠三套裝俾你睇

credit by 麥芽糖

GUNDAM SEED系列討論區31 - SEED FREEDOM 25 APR見
https://lih.kg/CgAreoX
沙漠之虎客串得一秒

超級調整者本人開po
俾佢上流星號都好呀
永恆號先啱
基拉老豆老母都有一秒

部大地明明應該仲係到
其實當年seed d係咪想寫老虎係鍾意左瑪琉 ,但係穆返生搶返個正宮位
其實阿斯蘭平日係做乜唔隸屬任何組織,平日淨係做臥底私追基拉?
係咪睇錯左老翻
無啦啦阿斯蘭變左部正義出黎開始就變左笑片
真飛鳥係咁派膠
心入面仲有個地球揸狗條女
但係依家改基拉係協調者既失敗品,咁當年要追殺基拉既 卡納得咪比人弱化得仲緊要? 其實我反而期待外傳開外掛既渣 astray 既自然人羅出嚟客串下
第一次斷po
冇睇錯奧布避難民眾有佢 又係擺返嗰個驚青樣
都係失敗品
Accord 先係引領世界
隸屬終端機,電影時間線前
由於FOUNDATION向ORB要求結盟
被CAGALLI派去調查FOUNDATION
(BY 日本官方電影特典)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞