GUNDAM SEED系列討論區32 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我都feel到佢鍾意田園生活多啲,真心熱愛和平

但佢平時嘅性格,同上戰場果種凜然
對我嚟講有啲難捉摸
佢又通常係引導/開導人講嘢
唔似ack都大大聲講過自己嘅感受

今次劇場版講嘢都係講愛情
其他方面嘅唔係好睇得出

等我呢幾日睇吓小說先
想問下準將睇到老婆俾奧菲摸面係咩感覺
根本睇任何戲都唔應該抱住任何期望去睇 因為咁既話你就會有左先入為主既角度 你只會留意自己期望既野出現 咁既話會扼殺左成套戲
有金毛其實都夠
因為佢長時間都同啲大人相處
妖女其實冇乜朋友

卡卡係佢第一個姊妹兼家人
我有支汽水係到,真係想掉出去
黑化綾人
NTR是壞東西
串佢串得好你有莉古絲嘅愛
成套戲最唔合理位應該係弱化4小強弱化得太誇張

開頭每一個都殺神咁 下下致命又長開光翼識瞬移咁

但對住destiny呢部上世代既機 4vs1都完全捱打會唔會太牽強左D
佢係有事可以兜底但復常之後唔知做乜嗰種人
我覺得佢哋駕駛技術係完全唔夠真抽
如果有得讀心都有得打
冇得讀心就荒晒神
呢套嘢睇主角威能,佢哋頭一個鐘都威夠啦
你諗下銀時 應該都係差唔多
平時大叔臭屁吊兒郎當但係有咩事上黎就係最衝動最型果個

加上lacus應該系典型大小姐,唔會直接講自己感受果種
你見啲動漫大小姐設定角色9成都係傲嬌
就係因為佢地唔敢/被教育唔好直接講自己感受
然後用其他方式佢表現自己感受立場 咁
我覺得呢點幾符合佢千金小姐設定

睇seed果陣我會覺得佢係因為基拉會因為同自己一樣既理由喊
所以先咁會鍾意基拉
係日本第一日睇, 啲人反應都係細聲笑
係完場時討論
會嘩果啲反而似係一早知, 但又未係戲院睇過先會嘩出聲
即係好似睇演唱會一起最受歡迎既歌啲人就嘩嘩聲咁
唔知做乜嗰種人
好笑 但我get get地
有冇人見到阿真渣鳩大魔橙頭女個波

多謝巴打解釋
因為我一直摸唔透lacus嘅性格
所以一直唔係好食kl呢對
而家好似可以開始理解吓
咁真唔係一條廢柴嚟嘅,假假地都贏正基拉
阿真弟弟好衰
我嗰場好多人笑

成場人笑左
結果lacus就係被權力推到最高點而且身不由己既人
自己一舉一動都會影響到其他人
明明自己冇果個意思但係又變果個結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞