【黑b 快救?】阿仙奴23-24球迷討論區MMMCXXXZI

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
鏝可以唔俾人罰唔代表隊隊都可以當ffp無到
罰左森林同愛華頓
愛狗就黎降班都要俾人扣兩次
點錯
我睇死英超賽會唔敢得罪中東佬
MMMCXLI

唔識羅馬數字就google convert啦屌奶星
派佐都留
再簽雞般
一隊波有4個頂級6號
但係成日傷
派佐埃飯
下個po係MMMCXLII
樓主幫手pin返
最理想係咁 佐哥坐住考埋個牌
圾哥職業祈禱師黎
留埋係到做助教
下季柏天撈番黎踢?
柏天 老公 是但留一個
就算鈕要賣 都唔會賣呢兩個主力
高價賣Lascelles Callum Wilson啲老嘢去沙地
整靚盤數咪得
咁又唔好當沙地咩狗屎垃圾都收
聖麥明詩算當打都只係賣到25M比沙地
曼城5個月無輸波無人講?
舊年timer kai rice 加埋超過2億
今年要買斷raya 我估計都係買多2個+loan/option to buy多一個
喺呢個限制下 買一個中堅+翼/前鋒 緊要過買6 (如果唔賣派嘅話)

賣人就比較簡單(nk nelson 黑白t 真高 唔賣派就賣三比)

買人就比較麻煩 一來要計ffp 二來又要考慮啲目標係咪可以壓到價/人地有幾迫切想賣

前鋒(isak)
對鈕嚟講 如果賀維留得低又一定要賣人 肯定係諗賣isak 佢隊波無中場大鑊過無前鋒
同埋個人最鐘意isak 覺得達要買前鋒會求購佢

翼 (neto,raphinha, felix, nico williams)
我覺得達買唔到前鋒先會諗買翼 neto係多傷 但佢profile係最啱洗 有爆破能力 但價位唔平買嚟做後備都幾大晒 raphinha一來唔平 二來球員應該唔想走 三來點會嚟做後備 (雖然佢都可以打左翼) felix 達追過 nico williams 都唔洗講 佢似係最易買到 亦都比到變化 但級數無前面三個個咁高

中堅(diomande)
達最迫切嘅一定係沙列巴嘅後備 如果沙列巴缺陣 白哥有4隻腳都破唔到逼搶 同埋都要錫住沙列巴嚟用 原則上timber都應該打到右中堅 但睇佢每次出都係打左閘 同埋達都唔太會郁中堅組合 估計佢寧願買多個嚟夾

由早幾年要望白t救世到今日諗買咩野big name, 真係難以置信
Arsenal 28%
ManCity 71%
沙地人工高啫

除左d世界級球星
佢地買人唔係高市價特別多
兩個都躝

柏天個養成錯撚曬; 而家好腫好論盡
老公狗…如果我地踢痢式反擊transition 足球就有用; 達個系統容納唔到唔跑既中場
幻想一下,迪沙比喺被曼城怒炒四蛋之後,買左份白汁意粉返Office食。正當佢要坐底邊享受邊預備星期日場波嘅時候,電話響起:係老細打嚟。

「喂,Roberto,搞咩呀喂,四球,主場喎!」

聽得出老細有啲嬲,但迪沙比顯得意外地平靜。

「吓無呀老細,又係你講嘅,你話我地要玩幻幻呀嘛,轉會又唔係我跟開,咁我地有咩人用咪用囉,輸四球?少左啦。」

「吓errrrrrrrrrr…….但都唔係輸四球呀嘛,好肉酸喎。」

聽得出,老細有啲淆。

「咩呀老細,又係你講嘅,前排先問你可唔可以搵個翼鋒返嚟,你同我講你搵左個Barco返嚟,叫我放膽用嘅。佢今日有出呀,踢足哂添。仲有我地啲青訓O’Mahony同Offiah,我今日都有用呀。」

「Errrrrr…….係咩係咩,原來係咁呀。」

「輸四球無計啦老細,我地咁多人傷,都無辦法㗎啦,英超真係唔易踢㗎,人地曼城個bench係Grealish,我地係咩人先~?喂唔講住啦,我仲要同班細嘅開會,星期日又有場波。」

「哦哦哦好啦…你加油。」

「呀係呀,老細若果你有閒錢,你不妨搞搞個球證佢啦,今日咁樣你買幾多個人都係輸㗎。」

「哦係咩…我會睇睇㗎啦。你加油啦。」

老細好淆底,收左線。

「X你老味戇XX,成日吹咩moneyball,以為自己好撚醒咁話。唔,個意粉又真係幾正。」

(以上為設計對白)

#出哂幻幻
#又交到貨俾老細
#又完美示範咩叫命運掌握在自己手中
#要輸都係因為我留力
#輸自己
#想睇各位公道伯使唔使屌屌球證伸張正義先
#不過白禮頓呢啲垃圾波當然都係瞓左無睇
#唔係big6真係dontgiveashit
#屌白記送分嗰班
#你試吓半季都係NK打右翼再失分俾曼城
#睇吓你仲會唔會咁講
@樓豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞