【黑b 快救?】阿仙奴23-24球迷討論區MMMCXXXZI

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
東哥 單人爆破玩弄敵方狗竇後防
「拼搏與演練」-爭冠對手演出

上半場早段,當見到白禮頓一次快速推進由Welbeck施射,與及迫搶致曼城不能運轉上去、Ederson被迫連續兩次大腳開上前場,勢頭唔錯…

但當Walker一次傳中,De Bruyne飛身靚頭球頂入先開紀錄時,只是17分鐘;及後Foden一次快速推至禁區頂被碰跌?球證給予一個罰球,從「慢鏡」觀察,個觸碰有多大呢?隨後Foden親自主射省中Gross折射入網,2:0,26分鐘。

但所失的第3球,正配合今次主題,其實白禮頓球員早段確有拼搏之心,但當曼城有4位球員已經在你禁區頂範圍進迫,仍堅持地面互傳,這樣的狀況下「演練」,還不止一兩腳,最終被B.Silva截得快交Foden再快射地波入網,34分鐘,「邀請」曼城射至3:0,17分鐘內,大局已定。(第4球也不描述了)

70分鐘,Pedro入楔推至禁區底線,被Gvardiol推跌,冇12碼,少了一個破蛋機會,動作明顯,但都冇判,雖然改變不到勝負,但得失球差也是有關係的…

目前曼城少賽1場落後1分,他們的Haaland 受傷,Alvarez擔正,他出色的走位,對曼城更為有利。無論如何,「三頭馬車」,餘下均無退路,自己要爭氣之餘,當然也要寄望一下「對手的對手」!

週末週日3強賽程:

韋斯咸vs利物浦
熱刺vs阿仙奴
諾定咸森林vs曼城
森林護級惡過狗
唔好j咁多住 陣間走去其他隊打我地果陣又黎批踭踢腳

技術易改 狗性難移
唔係個個猁都奶鏝嘅
講真依家英超得鏝同我哋爭到人
拎到80m出嚟 仲要近年爭標
咁不嬲d行為係睇係咪自己隊架姐
白哥如果踢車狗攬住個龍門唔通你讚佢好醒咩
Tier 1 signing
Isak
Bruno G
Diamonde

Tier 2 signing
Vlahovic
Onana
Pacho

Tier 3 signing
Gyokeres
Zubimendi
Hato
爛鬼東 喜愛爆閘 你別皺眉。
Vlahovic真係我fifa愛將
爛鬼東算係爆閘界goat?
東哥 既個人突破能力

就好似踢左翼既 Kylian Mbappe

都係世一
諗多左 有好多係呢度既人俾
上面位手足咁純真可愛...
有邊個望到佢車尾燈
Onana條撚樣揀波踢,上季打我地戰神級,今季冇撚左影
高爹隊金塊又奪冠
鏝狗竇割蓆唔認八軒
全盛時期老鼠可以一戰
條友港足都爆
呢度分分鐘2億
東哥超正氣, 敵人都會被東哥既氣度折服

老鼠係完全opposite 既陰陽怪氣, 勁大陣柒味
最岩接派個位一定係G般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞