[人人10秒] F1 2024 中國站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 11 Dislike
google 見到仲係桶形車既年代
https://x.com/yukinotsunoda/status/1782456559290679778?s=46

呢單on9嘢演變到要影passport,已經笑咗一日
屌鳩人點知屌着同胞
假如垃利Miami拉花用藍白色+HP logo
咁咪變咗20年前嘅威記
咁似香港班官講野

F1 CEO 對於「一年24場比賽過多」的批評作出回應:

Domenicali :「在我看來,就目前的情況而言,24場比賽是一個理想的數字。今年,我們提前公佈了2025年的賽程,以便大家能夠提前做好準備。」

「我認為24場總比12場要好。我曾與車手們交流過 — 如果你想駕駛賽車,你每天都可以。當然,如果你不想參與F1,那也不是強制性的。」

「尊重車迷的意願至關重要。他們渴望觀看比賽,我們有責任滿足車迷、合作夥伴、推廣方、贊助商以及轉播公司的期待,為他們呈現精彩的賽事。」
仆你個街網上有人賣Lego 冼拿真正拉花貼紙+軚,個價錢仲貴過本體
在車迷角度上可能多啲比賽係好事。不過我自己覺得一年20場左右比較理想(平均兩個星期一場=40星期,淨返12個星期俾車手休息,放假)始終全世界飛來飛去係好辛苦,車手頂到,其他pit crew都未必人人得…

一係就賽事安排好啲,可能成個月鬥四場全部都係同一個洲,之後休息兩星期先至去另一個洲比賽,物流安排上都容易啲。盡量減少賽事之間嘅飛行距離
車手有得休息
Crew真係無

Max 燒衣
搞唔掂喎
吓我仲以為改圖,原來真係轉咗藍色?
一場限定
打藍燈影藍衫做乜鳩

男人既快樂就係咁簡單
Crew返廠仲要唔要做?

要的話真係星期一做到星期七
咁一定啦,我指之前就算特別版拉花最多都係加其他色,好少可完全變曬呢。
就算本身冇比賽都要練吓pit stop, 無記錯大牛嘅人平圴綀成千幾次。另外又要健身(條呔都幾包米重)。另外又要早啲去set 場,完咗比賽又要留低執嘢清場。所以我都覺得pit crew 最辛苦。
有時triple header我都追到攰
兩架拖拉機夠慢唔會撞
慢到就算撞都整爛唔到個車身
如果係21年果隻競爭程度既話
一年鬥到好似英超咁38場 我諗我都會場場追
但以宜家呢種分哂tier冇乜鬥車既局面
唔岩時間既已經會skip
一年廿場都嫌多嫌悶
之前都會想睇下深夜西車,而家真係訓多陣好過
件衫藍色啫
架色有幾多藍先
上年定前年monza件衫夠黃
但架車勁少黃色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞