[人人10秒] F1 2024 中國站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 11 Dislike
果時羅素好似係平後備車手
真愛
但是SC restart好睇就係佢地痴埋一齊再開波 隔開左又冇左唯一好睇既位

我覺得唔係例既問題 係唐既問題
等老免
一係SC ending 都要帶到pit entry 為止,減少頭車控制嘅時間
咁Mugello 嗰次唔係唐嘅問題掛
留意返我嘅提議係唔會阻止啲車跟貼前車只係想令個規則合理啲唔使下下都跟車太貼
https://twitter.com/scarbstech/status/1782382254984999107?s=46&t=n8lL3_48bxDXLG8kKJyZ0w
原來車身係有制㩒鬆極力子俾工作人員推車
scarbs估係呢個system壞咗推唔郁
但係有人comment睇晒on board都無人去㩒制
農民工睇唔明呀將就下
車都唔識推
出少架咪撞少架又慳份糧
又慳幾筆
開場就DNF邊有finishing position計
你話尾圈爆偈又夠Classify distance 就話會有場P19/20拉高個數
有兩個大制,一個係車頭既 N (轉空波) 一個係車頂既 E(斷電)
我諗佢哋太耐無搞大賽事,無做老漢所以無咩經驗,唔記得左襟
個日我仲估爆引擎鎖左波禁都冇用
係唔想理佢姐
班車手幾大都有幾貼跟幾貼
最好以前咁平排咁濟
一完安全車就過埋前邊

Kelly 姐嬲嬲
扮聽唔明
我係針對緊拉風琴嘅問題,想跟幾貼係貴客自理
但至少俾人一個選擇可以拉開少少,唔使咁著緊直路都要啄死前面
但是正常都想有咁近 正路唔會想拉遠同前車距離
直路留返個反應時間咪會囉仲有SC restart 就仲難預測前車嘅下一步,未到pit straight 前前車都仲有機會直路刹車,唔出奇㗎喎
唔係無罰過㗎,圖被罰過,氣罰過,佩罰過,10個車位規則老實講唔夠精準
睇女人盃SC restart次次都係去到pit entry先加速
其他都勁進取, 尾彎之前就黎料
咁去到Baku 呢啲 頭車真係死撚硬 完全冇辦法可以防守 後面食slipstream食到爽
但好難唔俾佢哋大腳 brake
d brake 唔夠熱又係會死
https://www.instagram.com/p/C6EwKcioZwF/

下場咁飲會唔會捱唔到完場
一黎要warm brake
二黎都要warm埋tyre
我覺得SC期間話就話行緊80-90啫
但好大機會我本身唔想啄咁埋怕佢地拉風琴會炒 留咗5-7個車位 然後前面一篤油 我又反應慢少少就好易過咗10個位
提子大炒咪就係Pit straight 個個預去 收返緊曬啲車距 但保子一見無轉綠燈又收返先大炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞