【崩盤我有經驗】阿仙奴23-24球迷討論區MMMCXXV

1001 回覆
3 Like 8 Dislike
條友又唔係假阿,只係D傻閪YOUTUBER做埋D出位野係度MAKE NOISE
first touch已經推得差啦
https://www.facebook.com/share/p/kfUwtcz2tyxYsBtm/?mibextid=WC7FNe

上季聽過有個阿仙奴球迷KOL話,上季係史上僅有的阿仙奴爭冠機會,再唔把握的話,以後就無可能同人爭聯賽冠軍,所以果陣冬窗應該要買XXX、排陣點點點

的確,佢講中左,阿仙奴上季衝冠失敗,被人反杯後上

今季再嚟過;去到4月前,阿仙奴“竟然”仲做到英超近年來少有的爭標三頭馬車之一,雖然目前爭標形勢相當被動,而且自身球隊生理及心理狀態已出現問題,但阿仙奴連續兩季都仲可以掹車邊,做下爭冠份子

可能有人會話,攞到冠軍先講啦、隊波有成績先出嚟認叻喇;但同時,阿仙奴或阿迪達亦證明左一樣野,你永遠唔知道新一個球季會發生乜事

你估唔到高普會唔教、估唔到今季利物浦都會臨尾腳軟力弱;估唔到曼城上季咁強統治力,但今季又有少少回落,但明明上季仲話曼城以後每季都咁勁,但今季竟然又令其他球隊可以“發下夢”;你又估唔到維拉唔止成為攔路虎,今季英超竟得返佢可以繼續踢緊兩條戰線比賽;又邊個估到熱刺曼聯今季執過一輪,排名上雖然睇嚟差少少,但似乎下一季仲有得搞落去;紐卡素白禮頓上季咁堅,今季又因傷病而令到成績有所走樣

更加估唔到今季英超響歐洲賽成為“失敗者”,被意甲及德甲出曬風頭;扯遠講多少少,又有邊個估到德甲會被利華古遜殺出條血路、西甲有支神奇球隊叫基朗拿

如果每件球壇事可以咁“順景”地被球迷預測曬出嚟,成件事就唔好玩

小編自己身為阿迷,當然被呢幾場失利令到自己心情都受影響;但與此同時,瞓醒後擘大雙眼,咪又係要返工,咪又係被自己對家球迷同事取笑。縱然心有不甘,自己心裡都暗罵自己隊波唔生性,但轉過頭又死死地氣,捱眼瞓咁去睇場_波

溫馨提示,周末對狼隊、下周中對車仔,都係深夜波,做得身經百戰的阿迷,有曬心理準備應對任何戰果,所以小編都唔介意往後被人抽水,畢竟互相傷害好正常;但有一樣嘢令小編更介意係,“迷達”、“反達”,繼續互鍊,早兩個月後者潛水、今個月卻全面進場,相反亦然。但又何苦呢,贏左場口水戰,但又唔覺阿仙奴自己贏左d乜。

伊恩胡禮之前有批評過對維拉時,球迷提早離場的舉動;但胡禮作為名宿,言論自然會偏幫球隊,但布力般名宿塞頓亦一樣批評阿仙奴球迷提早離場及“搵戰犯”的舉動,佢認為呢類球迷冇留意到,自家球隊其實仍然踢出一個非常出色的球季,佢唔理解呢類球迷的想法

局外人尚且如此評論,但部分自家球迷見到阿仙奴失利,反而有一種“更開心”、甚至叫做落井下石的態度,就例如: “我一早話阿迪達唔掂架啦”。好似好有型好威的說法,但證明d乜? 證明左自己“好識波”以外,睇唔出“愛之深責之切”響邊度流露到出嚟

批評從來都係應該的,小編亦認同,伊度及阿迪達都會有得唔啱的時候;去到連續第3個“崩盤”的球季,絕對有問題需要正視啦。維護自己人,唔等如無視問題的存在,但批評自己人的同時,亦唔代表佢地的意見係無道理。

又扯遠返少少,上季沙維都被人捧到上神壇咁高,安76上季被人批評回曬塘;但又有邊個估到,今季隨時由安76呢個老波骨笑到最後;杜曹同泰錫兩位教練,明明聯賽都被笑到臉黃,但偏偏佢地可以殺到入歐聯四強。作為阿迷,有時企返出嚟少少,睇下個球壇發生緊咩事,起碼令自己唔洗咁繃緊,咁低落

小編親身經歷,自己如果會為球隊興奮、沮喪等等百感交集,就證明你對佢好上心,好在乎,記住呢種感覺,去到老都唔好被佢減退

P.S: 配圖冇乜意思,純粹想佢兩父子繼續金援球隊就足夠,否則買咩人、換乜領隊都難以從頭說起。因為呢期理性分析都冇乜心情去做,倒不如情感宣洩一番就算,至少自己心情有所緩解
有個阿仙奴球迷KOL=西裝佬?
牙朗啲finishing同搶點對住英超中下游入波話咁易啦
係 應該攞去左邊
仲要望住都越
鏝城其實都唔係幾算回落
輸比強隊 但食哂弱隊 我諗個分最後都有9字頭
我地阿狗話遠藤航唔係最佳收購 佢嬲到日日jer阿狗
馬天嗰腳比佢入咗啦雖然佢唔參與防守,但佢個名擺喺度 甘美治已經唔會夠膽前插
格衰不了
乜都加句芝娃娃係咪令自己有說服力啲
利狗咁平常心咁謙虛 點解喺公海咁串 咁多年都仲玩緊人形蜈蚣
睇到免疫咗 冇咩心機睇埋佢地另外打啲咩內容
呢下saka 先搞笑 係個右half space 位都無加速上去幫手 均速咁跟住跑都唔知佢有咩資格屌
抵佢最尾角球斬唔起比NK 怒屌
咩「有金盃 咁你地有冇歐聯」
呢句真係概念王先講得出
眼神已經嚇到人
最叻係未踢前扮廢扮預咗輸
到真係輸咪話平常心
比佢贏到個時咪串到仆街 贏轟個場有版睇 係到串用青年軍贏人
輸打贏要 連撐隊波都撐到私私縮縮咁
最撚衰相真係波台班利狗
内戰完未 唔想追post
DLC有排都未出
以後公海見到邊個串利狗
我都叫佢芝娃娃先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞