有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike

共產黨係無神論,呢班教友要追本溯源咪全部反中亂港?好撚驚呢班人

密宗手印,日本人都用
點解啲氣一定係邪靈
唔可以係聖靈

聖靈降臨嘅時候耍太極
可唔可以出到耶穌神拳
或者聖三一太極劍
打到班異教徒仆街
(1)如果你個目標係要成世人舒舒服服,千其千其唔好信耶穌!肯比人虐待死先好信。

路加福音14:27
//27 凡不背起自己的十字架來跟隨我的,也不能做我的門徒。//

信耶穌得一個原因,就係因為神係真實,同神建立打風都打唔甩、連死都分唔開關係。
神將人內心既黑暗同邪惡攞走,亦都係好痛苦既手術過程。
不過正如BB出世一樣,睇返轉頭,個痛就唔算得係一回事。

睇下近年既基督教係咁講舒服,唔係照教導聖經,根本就脆弱到一個點,完全談唔上你提及既壯大。

(2)個「禁」字完全係一個誤解黎。

神賜下律法,係教導人點樣去愛,「律法」Torah呢個字本身就係教導咁解。
神冇禁止人做呢樣果樣,只係話:如果你當我係神你就唔好咁咁咁(例如隔離post 講既亂倫)。神叫人唔好,就即係果一樣係唔好既事,係有危險,而且人睇唔到個危險仲以為好安全。

睇返瑜珈,冇人禁止你做喎。樓主只係點出左個危險出黎,就係招魔鬼。
邊個唔驚魔鬼既,咪繼續去做囉。唔一定會遇到架,不過講明有呢個危險。

(3)聖誕節,又係一個好冇意義既爭論。
首先係邊個定有日子?

創世記1:14-15
//14 神說:“天穹中要有光體來分晝夜,要作為記號,定節期,定日子年份;
15 這些光體要在天穹裡發光,光照大地!”事就這樣成了。//

所有日子都係屬於神,冇野好爭,有其他人騎劫左做佢地自己既野,神隨時收返係好合理。
12月25日又好,1月7日又好,唔緊要架,要記念主出世,你記足一年365日都冇問題,正如你講,記念主個心先緊要,當神有到先緊要。
聖靈係令到人能夠成功完成神交比佢既使命,所以首先個問題係「件事做黎係為邊個?」
聖靈上身打柒異教徒
為上帝而戰
要打,就唔係打D表面野,而係打樓主講果D魔鬼

聖靈既利劍,就係神既道(下面17節)

以弗所書6:11-18
//11 要穿上神所賜的全副軍裝,使你們能抵抗魔鬼的計謀。
12 因為我們不是跟血肉凡人爭戰,而是跟首領、權勢、管轄這黑暗世界的和天上的邪靈爭戰
13 所以要拿起神所賜的全副軍裝,使你們在邪惡的日子可以站穩對抗敵人,並且在完成一切之後,還能站立穩固。

14 因此,你們要站穩,用真理束腰,穿上公義為護胸甲
15 把和平的福音預備好穿在腳上,
16 在任何情況下都要拿起信心為盾牌,就能藉以撲滅那惡者一切燃燒著的飛箭;
17 並且要戴上救恩為頭盔,拿起聖靈的利劍,就是神的道
18 藉著一切禱告和祈求,時刻靠著聖靈禱告,並且要在這事上恆久警醒,為眾聖徒祈求。//
街霸2俾yoga fire打中
無論你用男人女人定怪獸都係同一張圖
嗰張圖就係邪靈個形狀
我扒係到 手芯向上
抽乾晒啲精
如果好似樓主咁講瑜珈手印,做一做動作就有力量
咁同簽名郁幾下手就有法律效力一樣理解姐

你簽喺啱嘅位,咁咪有法律效力咯;
簽落草稿紙度,咪無事發生咯;
細路仔簽名,就算簽啱位都未必有效力

咁你明明做證婚律師
無啦啦簽名簽落新郎哥個位度
仲衰過唱阿牛
全場圍9你嚟打,都好合理姐

咁當時人實會話「嗚嗚嗚我係律師簽名都俾人打,依家啲人好L惡,以後都唔簽名喇」

PS
樓主真係唔好意思我無睇片係度9up
但DLLM 你都話條友撞邪啦,我呢啲肉眼凡胎仲敢開條link咩?

再PS
粗口係咒語係黑魔法,鬼都屌得走,樓主快啲走連登好危險
睇你心態啫
如果你心態係想招魔鬼
痾屎呢個行動都可以
2024 啦 on9
之前都聽講過冥想因為精神放空,
好易被靈界接觸或交感,
不過瑜伽動作係招鬼就難講,
因為好多都係拉筋動作,以前中小學體育堂都有
欣賞你 critical thinking
魔鬼嘅目標係令人離棄神
好似玩plague co咁慢慢一個惹一個先係王道
你一嘢落核彈冇意思
啲耶L一早講緊呢樣嘢
要愛你們既仇敵
上帝殺左幾多人?

唔好淫邪
舊約幾多單亂倫?
(1)神審判邪惡,施行公義,要除滅佢所愛但係惡貫滿盈既人,心中悲痛。
如果人付出代價追求公義,就會更加容易明白呢個心情。

創世記6:5-6
//5 耶和華看見人在地上罪惡滔滔,整天在心裡思想盤算的只有邪惡。
6 耶和華就後悔在地上造了人,心中悲痛。//

(2)聖經從來都冇話入面既每一樣人做既野都係符合神既旨意。相反,新舊約聖經入面,誠實咁記錄左無數既人向神犯罪。

聖經係比人認識神,學習敬畏神,遠離邪惡。如果見到任何人做左D野就照單全收,而唔考慮神係咪中意,咁就達唔到聖經既效果喇。

例如你提到既亂倫,神冇話亂倫有問題喎。就咁睇件事太表面喇,神睇既係關係。
神向屬於佢既人話:我係你個神,如果你當我係神,就唔好學其他人咁樣亂倫。

利未記18:1-7
//1 耶和華吩咐摩西說:
2 “你要吩咐以色列人,對他們說:我是耶和華你們的神。
3 你們從前居住在埃及地,那裡居民的行為,你們不可效法;我正在領你們到的迦南地,那裡居民的行為,你們也不可效法。不可跟著他們的規定去行事為人。
4 你們要遵行我的律例,持守我的規定,跟著去行事為人;我是耶和華你們的神。
5 所以你們要持守我的規定和律例;遵行這些誡命的人,就會藉此而得生命。我是耶和華。
6 “你們任何人都不可親近自己的親屬,暴露其下體;我是耶和華
7 你父親的下體,就是你母親的下體,你不可暴露;她是你的母親,你不可暴露她的下體。
……//
滅人點算原諒人七十個七次呀
殺你即係原諒?
雖然成件事講得好make sense但係佢係燈神
偽科學中嘅偽科學你都信
基督教基本上連同較唔同堂都可以話係異端架啦 都唔好話天主教佢哋都唔當係一樣
何況基督教以外既宗教
唔怪得個個瑜伽女都擁有魔鬼身材
等我代替上帝狠狠咁懲罰佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞