有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike
明白你未信,所以,算啦。
呢個世界好客觀,有罪,有災難,亦都有美善;我地冇得一廂情願如果神存在、神如果全知全能全善,世界應該係咁咁咁。
但聖經唔係想講呢樣野,聖經係係一個不完美但現實既世界中,神點啟示自己,想塑造一個點既群體。
硬係要用自己既認知(當然,部分認知都係系列神學既影響)去幻想聖經講果個神應該係點,其實唔會有結果。好多人kick係度信唔到。
怪唔之得做完瑜伽 條腰傷左咁耐
原來比魔鬼搞
咁點解神唔火燒班屌屎眼神父?
呢d咪就係你一廂情願既想法囉。

呢個世界好客觀好現實,人要成熟,就要知道自己點係呢個唔完美甚至殘酷既現實世界中安身立命。

公義有時唔會立即彰顯,但作為基督徒既我會相信,係永恒既時間線入面,神會俾一個公義既結果。
係咪無做結界
乜野叫一廂情願?
聖經話神會因為基佬燒死人
上面先話佢係審判者
依家又話公義唔會立即到
依家係無到定遲到先

我就見到好多神父屌屎眼無後果

原來要求神作為審判者要公平公正係唔成熟
我就對你地個神有幾公平公正就好撚有保留
撒旦又唔消滅
罪人就無審判

我係好人就因為我唔信而落地獄

一廂情願是基於美好的想像(想像神點點點)而非基於理性思考(聖經點講)和客觀證據(現實世界)形成信念,是一種認知偏差。
聖經講到好公平公正殺哂所多瑪人
咁又美好想像?

所多瑪唔係現實世界?

即係聖經係假既?
由觀察你所得,你既美好想像,係如果神係公義,佢要即刻好似燒所多瑪咁燒死你認為邪惡既人
我邪惡?
我點邪惡?
撒旦咁多年都未被燒死
原來上帝覺得我邪惡過撒旦?
咁叫至善?
我邊度話你邪惡?
無咩問題
大把人專登養鬼啦
睇錯字 sor
咁即係神唔係公義
咁點解佢燒所多瑪係無燒錯?
拉個筋都比人包裝成魔鬼
神係公義,佢燒所多瑪都冇錯。

但佢唔會好似你想像佢咁即刻好似燒所多瑪咁燒死你認為邪惡既人。
事實的確係
不解釋
笑L屎
公義在那?
屌小朋友屎眼既神父點解無事?
發現一個唔知乜嘢係瑜伽嘅小弟弟
冇信仰嘅人 想信但又搵唔到理據去信 慢慢變到憤世嫉俗 係痛苦嘅
耶穌行既神蹟,你睇四福音書就會係咁見到。推介呢個譯本:

https://wwbible.org/%E7%92%B0%E7%90%83%E8%81%96%E7%B6%93%E8%AD%AF%E6%9C%AC-4

其中一段概括既描述係咁:

路加福音7:22-23
//22 耶穌回答:“你們回去,把所見所聞都告訴約翰,就是盲人看見,跛者走路,患嚴重皮膚病的人得到潔淨,聾人聽見,死人復活,貧苦的人有福音傳給他們。
23 誰不厭棄我,就有福了。”//

神審判左所多瑪,咁人就知道神係審判者。
神從來冇講過佢會即刻審判,就算係所多瑪都係比左好多時間佢地悔改。

唔洗心急喎,審判日一定會黎。
係人估唔到既時間,耶穌就會返黎,審判神父,審判我,審判你,審判所有活人死人。
呢日未到,係等緊人自願悔改。

彼得後書3:9
//9 主不是拖延實現他的應許,像有些人以為他拖延一樣;其實他是寬容你們,不願有任何人滅亡,而願人人都悔改。//
有一個人殺左人,殺人犯離開左現場。

過左三日,警察捉左殺人犯,法官判左佢終身監禁/死刑。

咁你話,成件事有冇公義?
咁d港女咪長期有鬼跟
即係你個上帝依家外判左個責任?
咁懶點至善呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞