有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike
當同d女講瑜珈背後嘅宗教意思,仲有三脈七輪同雙修呢d野嘅時候,d女就會避開唔講。
瑜珈褲招咸濕鬼
聽過
先唔好討論得唔得先啦,我哋香港人做瑜伽啲姿勢,都唔方係最正統
呢句仲有啲sense 上面嗰啲真係得啖笑
印度教最終係想修到梵我合一

但喺基督教角度
除咗佢哋自己之外
所有嘢都係魔鬼
所以其實冇乜討論餘地
對佢地黎講咩都係邪
易筋經係唔係印度瑜伽
做開瑜珈啲女身體特別柔軟, 係特別好屌嘅
其實聖經從來都冇話信神係「正統」,而係話神「認識人」、「睇人內心」。
想知神係咪真係聖經咁講,去認識下佢咪知。
呢堆例子係淵源有關,但係瑜伽直情有敬拜動作,兩個層次黎
咁我就做驅魔人 淨化佢身體
咸濕鬼
魔鬼嚟屌到我乾哂
飲monster都係 魔鬼飲料
其實係high咗
印度教好多人high嘢
苦行僧又話唔食嘢食死屍等等都係因為不停隊草加唔知high啲乜
70年代啲hippy好鍾意去印度學yoga其實係走去扮曬嘢咁隊草
High咗就自然睇嘢花呢碌 特別係啲迷幻藥你自己如果道行低會嚇親自己咪話有鬼
學下你地啲祖師爺啦,變通啲,教你地啲信徒做動作果陣心諗敬拜基督,成件事咪舒服哂,仲可以開免費瑜珈傳教班,將瑜珈冥想轉做祈禱課

教埋你班耶撚,聖誕節本身都唔關耶穌事,佢都係騎劫左人地個宗教節日,人地不嬲年年過節放假變左同耶穌賀壽變相傳教,耶教壯大到唔係下下靠禁呢樣果樣,係包容滲透唔同地方風俗,再潛移默化民眾既思想

幾千年前班使徒學你地咁傳教一早滅撚左教
Dllm

你講果段嘢,本身我都係咁諗嘅

但你第一行
唔係講笑,好多基督教靈恩派係唔俾教徒玩太極同練氣功,又話啲氣係邪靈乜乜柒柒
有啲手印日常生活都會用到,你淨係Stop人都已經係手印嚟,咁都招到鬼,啲鬼真係好唔得閒

話說穌哥啲聖像都係有手印,可唔可以channel 下穌哥問下點解俾啲基督徒咁樣擺上檯

我諗佢會直接同你講你咪再擺佢上檯
我講唔理宗教立場
屙屎都係
你覺得聖經邊句同邊句有矛盾?
神一星講左耶穌基督受苦,結果就真係照住預言咁受苦,非常信實喎。
有冇人真係睇左d片先討論
係啊係啊 我當年用傳教士式招左耶蘇添啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞