有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike
點解我要跟你?
你係神?
咁神有無對住最好恰既人愛佢好似對自己咁?
無既,咁神有無罪?
聖經係神講既。入面咁寫:

利未記19:34
//34 寄居的寄居者和你們一起,你們要看他像你們自己本族人一樣;你要愛他如同自己,因為你們也曾經在埃及地作過寄居者;我是耶和華你們的神。//
耶撚真係特別麻煩
神有對住最好恰既人愛佢好似對自己咁。呢個就係十字架既道。

腓立比書2:5-11
//5 你們要以基督耶穌的意念為你們的意念:
6 他本有神的形象,卻不堅持自己與神同等,
7 反而倒空自己,取了奴僕的形象,成為人的樣式;既然有了人的樣子,
8 就自甘卑微,順服至死,甚至死在十字架上!
9 因此,神使他升為至高,賜給他那超越萬名之上的名,
10 好讓天上、地上和地底下的一切,都因耶穌的名屈膝,
11 並且萬口都宣認耶穌基督為主,使榮耀歸於父神。//
所多瑪既人就唔駛當自己咁愛?
聖經唔係神講既
聖經係人寫既
瑜珈褲 姐係魔鬼既裝束
#214 已經講左,我係完全同意佢 #214 咁講
你當左神好似人咁,呢個係對神既唔正確理解。
神係審判者,人唔係。
又愛又心痛,上面一開始講左喇。
人寫既野同神有咩關係?
我寫又得唔得?
神咁小器都唔可以當佢係人?
成日發脾氣
又小器
審判者以城市為單位去殺人?
所多瑪入面無好人?
有神同在就做到神要做既事,你有神同在都會寫到野,可以令世界有想像唔到咁大既祝福。
邊個證明佢地有神同在?
洪秀全都話自己係次子
點解你地唔信?
出於愛去管教既發怒,同出於自私發洩既發脾氣,要分得開。

申命記8:5
//5 因此你心裡該明白,耶和華你的神管教你,就像人管教自己的兒子一樣。//

所多瑪真係冇個好人。之前討論過,可以參考:

點解聖經入面 冇提及恐龍嘅存在??
https://lih.kg/CaawkcX

入面第(5)點。
邊個話無好人?
聖經都話入面有義人
不過比神滅哂口
神自己證明。耶穌有神蹟跟住,佢既使徒都有。

洪秀全講既野同埋佢既身份都唔符合摩西五經。

申命記18:15
//15 “耶和華你的神卻要從你當中,從你弟兄之中,給你興起一位先知,像我一樣;你們要聽從他。//

果一個係耶穌,冇耶穌之後既第二個。而洪秀全都唔係猶太人,唔係以色列後代既弟兄。
猶太人對彌賽亞預言有特定明白,洪秀全完全唔合標準。
10個都冇,再唔計羅得一家十口,咪冇。

我引返出黎。

(5)睇所多瑪既罪惡,就要連埋前一章睇。

正如一開始講到,聖經係好有結構,呢度有另一個例子。

創世記18:1-19 亞伯拉罕接待天使
創世記18:20-33 亞伯拉罕為所多瑪代求
創世記19:1-11 羅得接待天使
創世記19:12-29 神審判所多瑪

呢四段係連住既平行段落。所以,睇所多瑪就要睇埋點樣代求。

你提出既問題,亞伯拉罕已經問左。

創世記18:23-25
//23 亞伯拉罕上前去,說:“你真的要把義人和惡人一起消滅嗎?
24 假如這城當中有五十個義人,你難道還要消滅這城,不為其中的五十個義人而赦免那個地方嗎?
25 你絕不會做這樣的事,把義人和惡人一起殺死,義人惡人一樣,你絕不會!審判全地的主怎會不行公義呢?”//

創世記18:32-33
//32 亞伯拉罕說:“求主不要動怒,容我只再說一句:假如在那裡找到十個呢?”他說:“我為這十個的緣故,也不毀滅。”
33 耶和華和亞伯拉罕說完話就走了,亞伯拉罕也回自己的地方。//

審判全地既主係公義,係肯定既,亞伯拉罕自己都講到出黎。
亞伯拉罕求到,只要有10個義人都唔毀滅所多瑪城。

創世記19:12-14
//12 那兩個人對羅得說:“你在這裡還有甚麼人?女婿、兒子、女兒,這城裡所有屬於你的人,你都要帶他們離開這個地方!
13 要知道,我們快要毀滅這地方了!因為所多瑪和蛾摩拉的喊聲在耶和華面前很大,所以耶和華派我們來毀滅這座城。”
14 於是羅得出去,告訴將要娶他女兒的女婿們,說:“你們起來離開這地方!因為耶和華馬上就要毀滅這座城!”但是女婿們覺得他在開玩笑。//

講返聖經作者要帶讀者問既問題,呢度就有個例子:創世記19:14,睇返原文,個「女婿」就係娶左咁解,個「要娶」就係未娶咁解,好多譯本一於少理,但係呢個位就係要用下腦諗。根據猶太傳統(Bereshit Rabbah 50:9),拉比就留意到呢D用字既細微之處,得出結論係:羅得一家夾埋啱啱10個(羅得兩公婆,兩個女兩個女婿,另外兩個女兩個未來女婿)。

全城有幾多個義人?係計埋羅得一家十口都係10個都冇。

即係唔計佢地就一個義人都冇。全部都係邪惡。
耶穌有咩神蹟?
你講 d 神父屌完小朋友屎眼都仲生存緊?
點解上帝唔用對所多瑪既方式對付呢 d 神父?
依家又唔做審判者?
定放緊假唔殺住?
都比你殺哂啦
殺完話入面一個好人都無
殺完又話個個都係 gay 佬抵撚死
羅德老婆明明係好人
望一眼又要死
想問下望一眼就唔係好人

我點信上帝話所多瑪入面無好人?
好攰喇,聽日再傾
我相信 水豚君巴拿巴 巴打答到你。
即係信上帝屌屎眼,可以上天堂
唔信上帝屌屎眼,誅九族
呢個審判者真係好撚公道
神邏輯
以前成日睇瑜伽台

好多年啦,
都有耶撚話太極都係道家思想,好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞