有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike
判所多瑪人全城燒死就無法官
判羅德老婆係無做過壞事既情況下變左碌柱又無法官

咁用你上面例子,成件事有無公義?
我係講緊個時間既問題。
未去到第三日就係咁問公義係邊,太心急喇。

其實聖經冇話神係至善。呢個係人一廂情願要用簡單既描述黎形容神既(懶)講法。

聖經講左好多「神覺得咩野係善」,「神覺得咩野係惡」既情況同例子,就係咁。

創世記1:31
//31 神看見自己所造的一切的確非常美好!有晚上,有早晨,這是第六天。//

創世記6:5
//5 耶和華看見人在地上罪惡滔滔,整天在心裡思想盤算的只有邪惡。//
神咪就係審判者。神仲係拯救者添:

創世記19:15-17
//15 天亮的時候,兩位天使催促羅得說:“起來,帶妻子和你這裡的兩個女兒走,免得你因為這城的罪責也被消滅。”
16 羅得遲遲不走,那二人因為耶和華憐憫羅得,就拉著他的手,也拉著他妻子和兩個女兒的手,帶出去安置在城外。
17 帶他們出來以後,其中一位說:“逃命吧,別往後望!不可留在這片平原,要逃到山上去,免得你也被消滅!”//

講到明唔好,照做咪即係當神冇到。

創世記19:26
//26 羅得的妻子跟在他後面往後望,就變成一根鹽柱。//

其實有咩好望?羅得個老婆好可能掛住既係惡貫滿盈既生活。

神做既都係有公義,因為佢睇到每一個人內心既動機,能夠正確審判每一個人。
又話佢係審判者
咁班屌完屎眼既神父幾時比火燒?
原來神唔係至善
咁佢做審判者又點會公平公正?
點解唔望得?
望下就係掛住?
原來望下就係罪
掛住自己成長既地方又唔得既?

你呢世人無試過向後望?
想問下
陳同佳殺完人過左幾多日?
依家上帝攬佢
殺完人無受到應得既審判
仲食好住好
主耶穌再來果日,審判神父,審判我,審判你,審判所有活人死人。

彼得前書4:5
//5 他們將要向那位預備好要審判活人死人的主交代。//
聖經冇呢個形容,唔代表唔係。
想認識神就睇下聖經既唔同例子,唔係自己想像。
每一個人都要按住心人面既動機同埋相應既行為受審判,咁咪公平公正。
我就係認識左先知神係條大仆街
聖經寫佢小器邪惡鍾意濫殺無辜
現實就係
陳同佳殺完人
再派佢手下管牧師照顧得妥妥當當

想問下
公義係邊?
唔好係度廢 up
講黎講去都係神無罰神父
仲出糧比佢地

我淨係想知所多瑪人同屌屎眼神父
點解唔係受緊同樣既刑?
係咪信神就可以屌屎眼?
聖經冇講點解既野,問黎都係冇肯定既答案。但係可以透過呢D位思考多D,例如我上面就講左一個例子。

你將兩樣野撈埋左一齊講。

望呢個動作,本身唔算得咩。
但係神講左一個命令,照唔照住做就反映緊你係咪尊重神。
連拯救者既吩咐都唔聽,係咪真係咁想得救?

神叫羅得一家唔好望後面,望左就係當神冇到。
神冇叫其他人唔好望後面,我同你望後面係冇問題。
點解擰左當神無到?
有人係街大叫
你都會擰一擰轉頭
有一大班人比火燒緊
我想睇佢地點死
係犯左邊條律法?
擰轉頭法?
無明文寫既野,咁都算罪?

上帝依家仲惡過國安法
擰頭就要死刑
咁叫公義?

陳同佳殺人就有上帝照顧
羅德老婆擰頭就要死
即係殺人都無擰頭罰得咁重
仲早咋,審判陳同佳同我同你果日未到。

宗教體制從來都唔代表神,每一個人都可以係教會做自私既事,搞到表面輝煌但係冇神同在,耶穌都指出左當代既同樣問題。

我講三日,只係一個象徵,因為耶穌係受難之後三日復活,去到果時先發現耶穌講既真係啱。
乜野叫仲早?
依家上帝派人保護陳同佳
上帝一早判左陳同佳殺人無罪啦
仲第三日
你係咪信耶蘇信到唔記得左
聖經講既「認識」,唔係頭腦知識,而係切身體驗,你自己發現原來真係有神同在,咁就開始認識神喇。

呢個係希伯來人既思維,如果翻譯左既字套落去再放大,就會對理解造成偏差。

聖經入面「認識」呢個字,係好親蜜既字,用係夫妻,甚至性行為。

創世記4:1
//1 亞當和妻子夏娃親近,夏娃就懷孕,生了該隱,她說:“我靠耶和華得了一個男孩。”//

聖經入面既人既動機,我同你睇唔到,但係神睇到。
現實仲未完,審判果日黎緊,冇人知幾時,但係一定會黎。
我點唔切身體驗?
大家都見到上帝派左管牧師照顧殺人犯
你認唔認同?
你想神即刻審判,係你一廂情願。
神定左幾時審判。

如果我同你堅持做神覺得惡既事,同果D神父既最終結果都係一樣。
因為神講明唔好,佢都照做。
陳同佳係同羅得老婆一模一樣。

出埃及記20:13
//13 “不可殺人。//
又係有幻聽嘅巴打你
聖經冇呢個形容,唔代表唔係vs唔係自己想像
理解聖經真係有好多種方法
唔係我想即時審判
係我見到上帝判左
仲揾個牧師照顧殺人犯
咁陳同佳點解有牧師保護?
點解上帝話不可殺人
佢又周圍殺人?
只許州官放火 不許百姓點燈?
馬太福音5:27 - 28 「你們聽見有話說:『不可姦淫。』 只是我告訴你們,凡看見婦女就動淫念的,這人心裡已經與他犯姦淫了。 馬可福音10:11 - 12 耶穌對他們說:「凡休妻另娶的,就是犯姦淫,辜負他的妻子; 妻子若離棄丈夫另嫁,也是犯姦淫了。」

唔記得提你
亞伯拉罕係又屌佢老婆
仲屌埋個個婢女
信教既就可以屌幾條女,殺人,屌小朋友屎眼
唔信既轉下個頭都唔得
基督教 根本成個教都係小圈子 撚樣居多
有人保護緊陳同佳,我同意。
神有冇派人保護陳同佳,我唔肯定。

審判仲未到。審判之前仲可以悔改。

聖經入面既第一件殺人事件,神都係暫時保護該隱等佢唔即刻比人殺返,但係結果該隱都係離開神,佢既後代邪惡倍增。之後神就示範左一次審判。

創世記4:13-16
//13 該隱對耶和華說:“我的刑罰太重,我承受不了!
14 今天你趕我離開這片土地,使我隱藏離開你的面;我將在地上漂泊流浪,凡遇見我的,都會殺我。”
15 耶和華對他說:“這樣吧,凡殺該隱的,都會遭報復七倍。”耶和華就在該隱身上做了一個記號,免得任何遇見他的人殺他。
16 於是該隱出去,離開耶和華的面,住在伊甸東邊的流浪之地。//

過左五代:

創世記4:23-24
//23 拉麥對兩個妻子說:“阿黛、慈拉,要聽我的聲音;拉麥的妻子,張開耳朵聽我的話:我殺了一個男人,因他傷我,還有一個年輕人,因他打我;
24 害該隱,會遭報復七倍;害拉麥,會遭報復七十七倍!”//
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞