有無人知做瑜伽原來會招魔鬼?

484 回覆
116 Like 825 Dislike
個牧師點解又唔係上帝既人?
當你既生命出現神蹟,果時就切身體驗喇。

我唔認同「上帝派左管牧師照顧殺人犯」。
牧師唔代表神。牧師,係當人接受神既呼召,全時間用神既聖經牧養教會群羊,會擔任既位置。

耶穌係好牧人,但係唔係所有牧師都係。

約翰福音10:11-15
//11 我是好牧人,好牧人為羊捨命。
12 雇工不是牧人,羊也不是他自己的,他一見狼來了,就把羊丟下逃跑,狼就搶奪羊群,把羊群驅散了;
13 因為他是雇工,對羊群漠不關心。
14 我是好牧人,我認識我的羊,我的羊也認識我,
15 就像父認識我,我也認識父一樣;並且我為羊捨命。//
玩下 余家求 都叫靈異?
我見到神蹟先知上帝係條撚屌
就係佢安排自己既牧師去保護一個殺人犯
呢個係我對上帝真實既見證
不可殺人既意思係不可謀殺。
打仗都可以殺人,大家可以互殺好公平。

但係謀殺係出於自己既憎恨,並且唔合理地放大,再付諸行動。

殺人應該受咩對待,係睇佢既動機:

出埃及記21:12-14
//12 “打人致死的,必須處死。
13 至於那不是預謀殺人,而是神讓別人死在他手裡的人,我會給你設立一個地方,讓他可以逃到那裡去。
14 如果有人蓄意傷害別人,用詭計殺他,那麼即使他逃到我的祭壇,你也要把他抓去處死。//

陳同佳有咩動機,到審判果時就會得到相應既結果。

我夠鐘開工做野喇,再傾
神透過我個小朋友,將我心入面諗既、同應當做既,用佢個口講出黎,我用耳仔聽到。
感謝主,讚美主
打仗點解可以殺人
乜殺人有分咩情況?

點解你覺得陳同佳無被審判?
牧師都出左場
上帝認可左
出埃及記20:14
//14 “不可通姦。//

神係西奈山賜下律法教導,向每一個係西奈山同神立約既子民,以及佢地既世世代代,講明從當時開始,每一個當神有到既人,應該點樣行事為人。

亞伯拉罕同埋羅得既世代,係幾百年之前,當時仲未賜下律法。

一個常見既謬誤,就係覺得每一樣野都係永恆不變既真理,其實唔係咁。
神係永恆不變,但係神對人既要求唔係每一件事上面都永恆不變,相反,人對神應有既態度係幾時都一樣。

當未賜下律法,神係會向人直接啟示,吩咐應該做既事,照做就係尊重神,明知都唔做就係藐視神。兩個做法都會對應咁影響同神既關係。
當賜下律法之後,律法既教導就係神既吩咐,照做就係尊重神,明知都唔做就係藐視神。兩個做法都會對應咁影響同神既關係。
所以你見到,應該做既事唔一定一樣,「人應該尊重神」呢一點幾時都係一樣。

最後就講返少少古近東既文化:生仔,對於當時既女人黎講,係一件關乎榮辱既事。今日就話揀唔生,果時就會成世抬唔起頭。

聖經入面就有一個例子,講咩野係尊榮:大衛好尊榮咁運神既約櫃返黎,蜜嘉就鄙視大衛跳舞走光,結果蜜嘉就成世冇仔生(咁受鄙視)。

撒母耳記下6:20-23
//20 大衛回去給家人祝福,掃羅的女兒蜜嘉出來見大衛,說:“以色列王今天多麼尊榮啊!他今天竟在自己臣僕的婢女們眼前露體,像一個無賴赤身露體一樣!
21 大衛對蜜嘉說:“我是在耶和華面前歡慶!他揀選我而非你父親和他全家,立我為君主統治耶和華的子民以色列,所以我要在耶和華面前歡慶。
22 我還要讓自己受到比這更大的鄙視,我也要自視卑微,而你所說的那些婢女卻會讓我得到尊榮!”
23 掃羅的女兒蜜嘉直到死的那天都沒有孩子。//

莎萊冇仔生,冇尊榮,直到佢停經。
而亞伯蘭(「受尊崇既父」),神改名做亞伯拉罕(「多國既父」),去到85歲都係一個仔都冇。
神仲應許亞伯拉罕會有好多後裔,好似星星咁多。仲未發生。
莎萊咁樣建議:

創世記16:1-4
//1 亞伯蘭的妻子莎萊沒有為他生孩子。莎萊有一個婢女,是埃及人,名叫夏甲。
2 莎萊對亞伯蘭說:“求求你:耶和華不讓我生育,你和我的婢女行房吧,說不定我可以從她得兒子。”亞伯蘭就聽從莎萊的話。
3 於是,亞伯蘭的妻子莎萊拿自己的婢女埃及人夏甲,給了丈夫亞伯蘭為妻;那時,亞伯蘭在迦南地住了十年。
4 亞伯蘭和夏甲行房,她就懷了孕。她見自己有了身孕,就鄙視女主人。//

個婢女,係莎萊既婢女。生出黎既仔,係莎萊既仔。
當時既文化係咁,離開左再套而家既文化落去,就好容易睇唔明。
當然冇必然既關係。

牧師應該做既事,係合神心意既事。牧師係咪真係做佢應該做既事,就冇得寫包單。
生命既神蹟,亦都係聖經既效用,係咁樣:

提摩太後書3:16-17
//16 全部聖經都出自神的靈,對教導、指責、使人歸正、培訓人行義都有益處,
17 好讓屬神的人完全勝任,裝備好做一切的善工。//

切身體驗到神,按呢幾樣功效就能夠被神用到,行出佢既旨意,做神眼中美善既事。
當睇聖經睇到覺得聖經鬧緊自己呢樣果樣做錯左、應該點樣先啱,果時就開始有效喇。
因為你睇左殺人做一件事。呢個係你一廂情願既睇法,神唔係咁睇。

神唔係睇件事,係睇人既內心,睇佢殺人既動機。
最直接喇,上面引用左 出埃及記21:12-14,蓄意用詭計殺人就要處死,而冇預謀既誤殺就唔需要處死,有地方逃過去。
有咩分別?咪就係動機唔同。

陳同佳無被審判,因為審判日未到。主耶穌再返黎既日子先審判。

牧師唔代表神。冇人代表到神,除左耶穌,就係神自己。
你唔好on撚99啦,你見又見唔撚到,識又唔柒識, 試又未試過,,間間扮基督徒既死耶撚教會都係咁樣用恐懼大9人
係呀,印度教,拜火教,南洋諸教同密宗之類既法想同手印黎
放空冥想仲岸9,自己關放火牆去招靈入身
D揾食同另有目的的友仔包裝到健康運動咁
另外氣功都係同類產品
聖經又話唔可以殺人
依家又話殺人唔計?
羅德老婆個審判就即時,個罪就係擰頭
陳同佳殺人就派牧師保護佢幾年,又無任何人間審判
究竟公義去哂邊?
如果公義咁遲到,神有無對受害人公義?
如果神對公義既處理咁偏頗
你呢個只係邪神或者惡魔

牧師唔代表神?
咁寫聖經個班又可以代表神講野?
招靈?
氣功又招靈?
個靈叫咩名先
又玩老屈
「而家既狀況係神處理完既結果」,係你一廂情願。
神等緊人悔改,所以審判未到。

羅得個老婆有罪,聖經冇講,都係你講。

個訊息好直接,耶穌都有再提及:到神審判果日,就唔好掛住原本既生活。唔專一遵行神既吩咐,到時就同神冇份。

路加福音17:28-32
//28 在羅得的時代也是這樣,人們照常吃喝買賣,耕種建造,
29 但在羅得離開所多瑪那天,火與硫磺從天上傾瀉如雨,把他們全都滅掉。
30 人子顯現的那一天也會是這樣。
31 在那天,人在房頂上,財物在房子裡,不要下來拿;在田裡的,同樣不要往後轉回。
32 要記得羅得的妻子!//

牧師唔代表神。按住今日既制度,你可以扮信神比人睇,照讀神學,照申請做牧師都可以有人請。

神唔係個制度入面,而係遵行佢心意既人中間。

神啟示之下既人手聖經作者,係寧願死都行神心意既神既僕人。係佢地既生命入面冇虛假。差唔多全部先知使徒都不得善終。

馬太福音23:34
//34 要知道,我差遣先知、智者和經學家到你們那裡;有些你們會殺害,釘在十字架上,有些你們會在會堂裡鞭打,從一個城追逼到另一個城。//
乜野叫一廂情願?
羅德老婆既審判係即時
點解陳同佳唔可以即時兼仲有牧師保祐?

羅德老婆無罪?
但又罰佢變柱?
樓上水巴咪答左你。
聖經唔係咁講,你心入面覺得應該要咁,結果咪諗左一樣唔符合聖經既野,仲以為聖經係咁講,咁咪一廂情願。

你覺得神對所以都係一樣,咪一廂情願。其實越直接接受神啟示既人,神對佢地要求越高。

你覺得神對陳同佳最後審判要係即時,又係一廂情願。其實最後審判仲未到。

你覺得羅得老婆係有罪,又係一廂情願。你覺得羅得老婆變鹽柱係被罰,又係一廂情願。經文講左天使比左清楚指示,羅得老婆冇聽,然後佢變左鹽柱,就係得咁多。
typo 你覺得神對所有人都係一樣
乜野聖經唔係咁講
羅德老婆隔幾耐先變柱?

乜野最後審判未到?
你點知未到?
神鍾意陳同佳殺人唔得咩?

無左條命都唔係罰?
咁點先係罰?
神點唔係制度入面?
呢個世界係佢做出黎
依家又唔關佢事?
審又唔審
幫殺人犯又幫到盡
咁神邊忽係好人?
點信佢行公義?

應該呢啲
係咩
https://youtu.be/7aFkXFUM4H0?si=BkcHfRPltYPLsuIr

聽YouTube 講簡港有個on9偵探,有片。
創世記19:26(直譯)
//他的妻子從他後面看,她成為了一根鹽柱。//

完全冇講過幾耐。聖經冇講,就唔能夠套入自己諗法。
聖經有講既,係羅得老婆已經係羅得後面。之前係天使一次過拉實每個人隻手出黎,如果唔係留戀,點解一個前面一個後面?

聖經講明既最後審判係下面咁,明顯唔係今日所見既情況。

彼得後書3:10
//10 但是主的日子會像賊那樣來到;在那日,天必轟然一聲就消失了,所有物質都會因為被烈火焚燒而熔化;地和地上一切工作都將不復存在。//

神唔中意謀殺。

申命記5:17
//17 “‘不可殺人。//

講明係罰先肯定知道係罰。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞