[多圖遊記] 西藏 - 天上人間之山水、珠峰下的星空

650 回覆
127 Like 14 Dislike
快唔快搞掂
團費包埋,不過因為我哋早咗一日到,所以額外加咗1晚,兩間房RMB 800
唔知,我跟local tour
我嗰陣落地第二日交低回鄉證俾導遊,第四日已經去日喀則,應該好快的
記得早幾年去拼車咁
去日客則果陣我地個tour 兩個香港人 要住另一間酒店
其他人就住另一間
sor唔知有冇跟漏
你報夢x西藏果個團係幾多團友一架大巴?
我諗緊帶老人家去都係唔好拼散車細團
有個大團可能+12人以上會好啲
12人,3台灣人9香港人,導遊話由於之前試過有啲50人嘅大型旅遊巴失事,依家西藏規定咗一個團最多18人,只可以用29人嘅中型旅遊巴
有冇同團友吹水make new friends?
我後生果陣去青藏6人細團都識咗兩個妹子
果陣落地報咗兩百幾蚊果啲3日2夜團
原本喺車上面大家都係社恐
但係每日食飯大家無得避點都要同枱一齊食
有其中一個帶頭起話題之後就收唔到口
傾偈就有嘅,真係make friend就冇

間房又幾大幾高質係廁所水壓差少少

一開電視就係奶龍
lm
$400 四星 西藏既酒店. OK 喎. 淡季出遊
勁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
應該係我去嗰年(2014),一地步嗰一兩日發生,搞到我同個frd滯留咗喺拉薩,報唔到團出去,間間都唔肯接香港人,因為佢哋話香港人出意外好大獲,要對外公開等等⋯
間酒店睇落幾乾淨同舒服bookmark
拼車團就一定係咁

我果時完左拼車自己留響拉薩自己搵「客棧」
飛機入
嘔幾日
又差唔多走得
導遊錢照收
唔肯定,但導遊話佢好大命,佢話本身出事個團係佢帶,但佢臨時有事同人掉咗

難得嚟到西藏,仲要同行友人同我都冇乜高原反應,咁就梗係即刻去夜繽紛

求其喺大眾點評揀咗幾間bar,搵咗間近近地嘅去一坐低已經覺得好坐過香港啲bar,枱同枱之間有距離唔會比隔離聽到晒,同埋有live band唱歌
點樣好似你無憂無慮咁周圍去
保持正面樂觀嘅心態
我個團23人, 10個馬拉人,10個台灣人,3個香港人
白色 放到今時今日
我都想做逆蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞