[26]考緊26?你問我答 (55) 學神傳說

388 回覆
3 Like 3 Dislike
強制PASS完無渣勁耐聽日沙駕第一堂
我都係咁諗
又貴
啲車又唔好揸
btw我學車時成日見到你帶學生
好型
啱啱攞左P牌
唔諗住出車 但又想得閒過下車癮
上網睇日租一架26 同租架46價錢差唔多
點解租26咁貴😅
噉不如抽快期然後跟我啦
我嘅作用就係幫運輸署清隊尾
個時路試第一堂導師,渣到弱智咁
一炒就TOTAL LOSS?
請問抽快期個程序係點
入link->登記重考生快期抽籤(註6), 填晒啲料就得
抽中嘅話9點會有sms, 要喺抽中嗰日10點-5點入link揀日期同埋揀上/下晝
畀錢就一定要有智方便+/電子證書(可碌卡, 計網上簽帳), 2樣都冇就要親身去長沙灣/金鐘2日內畀錢

合資格的考生可於星期一至五上午11時至晚上11時59分(公眾假期除外),就其合資格申請重考生快期的車輛類別的不及格考試部分登記抽籤。

https://eapps2.td.gov.hk/repoes/td-es-app517/Welcome.do?language=zh&queueittoken=e_retasprod~q_a07d84e2-dc78-48e5-9a88-fd0b294eff72~ts_1713155286~ce_true~rt_queue~hip_cb2df594d4302fc05201fc26e8a18e71c22ce603b45c546aaad93929264c7a5d~h_19782ab7e486224dfa9cb5dcb8d76a646864a5d5c264f9496cefeeccf1ec8f8d
其實matt 妹係咪真係ksmoto

幻想唔到你真人講野同呢到差咁遠
有乜嘢difference
26唔使畀deposit (not sure), 46要
租學仔車玩下算
請教下ching, 下星期就強制第一堂,請問係咪會有導師聯絡我?定係要自己打去問?
唔緊要啦,會有時間俾你喺場裏面
佢都expect到有啲人係隔咗好耐先再揸
我自己就咁
上到去
踩實brake 吊極力子 聽到車車啲聲開始沉 就hold住極力子
慢慢比油 扭到聽到啲嗚嗚嗚聽有咁上下 慢慢放腳brake
車就會行 如果係慢上就比多小小油
行左一個車位左右放埋極力子 準備望遠轉灣
———-
我覺得真係憑自己感覺好重要
練多幾次感受下
如果有唔岩都請師兄門糾正下我
試左學院既模考

都幾好 行曬成個考試 又會比番啲我做得不足既地方
但 如果都可以俾晒兩條路就好
supply and demand
突然又旺返
不過而家尾期5個月 快左好多
姐係快期都會相對易抽d
BTW 原來我試過抽左5個月先中不過都快過8個月尾期
練完去考 考完再練 就咁
我就提前左成個月去模擬考試
我見佢夜晚堂多既 但晏晝上既日子好小 可能搶手
所以我提左左咁多上
好處就聽完牙蛇講你有咩不足 多啲時間操
自己操又好 出去私補又好
——-
透視堂:坐學院van仔 同你講 起步點係邊 一邊行車
一邊講點行出學院 之後出左學院就同係你講曬兩條線
行邊條行車線 比你記下路線咁
番到學院車停邊
最後剩既時間就學院入面練下車咁

——-
深進堂:自己揸車跟牙蛇尾 比你感受下行車位置 轉灣位 幾時加速 行曬兩條線 剩既時間又係學院入面練車

——
我自己就 pass左老強 就自己練左8字先 先再報透視
透視完搵師兄跟佢車尾行熟啲路 到敢自己行同記到曬路先再報深進 之後又自己分配時間再練
練到咁上下就報模考 因為想下午上堂真係幾小位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞