[26]考緊26?你問我答 (55) 學神傳說

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
諗住去元駕齋報強制試 之間再報街師傅
打上去MEG佢係咁sell
齋強制都要3600
經佢地報元朗強制+天光道 就5000幾

係咪講緊垃圾A1
直接去駕丸報老強啦
meg報唔到凈老強

過左老強先自己搵街
啲街師傅都唔會經代理做
係, 但係你喺A1學埋單唔只5K, 因為你會加鐘練車
墨綠巴又考車?
嬲左
冇考但有出街
考46?
唔係啦
46好耐之前肥左路試
冇心機報
jaga又唔開post
以為冇人開
所以我開左延續po
之後發現有人開左新po
又改幾時考
落雨天學路試著乜防水衣著好?
駛唔駛特登去電單車鋪買?
報番啦
46落雨都有得考架wo
去七仔買件雨褸都夠 不過雨天非必要都唔練車
感謝
book咗堂冇計
濕地練下路試好
個feel會有分別
今日報左元朗強制,依家排到7月尾考,比想像中快
想問大家係咪最好預早2-4個星期上晒ABC堂?留返2-4個星期時間再買堂自己操車?
一個月左右最好 唔好預咁炆 自己買鐘個啲堂 好易冇位
元駕得好少timeslot可以上, 建議早少少上
同埋元駕星期六日有可能冇堂上, 可以試下book強制場唔係可練習時間timeslot, 但係book之前問下啲啊sir有冇堂上先
講下黑歷史?
想問下各位
街師傅同駕丸比有啲咩優勢
駕丸平時係唔會有人黎執你啲動作 (除咗模擬試同埋兩堂鴨仔團)
其餘時間係自生自滅, 練斜8同出去行街都係得你自己
唔該哂
兩難 又想考元朗又想師傅好啲
教仔個斜8冇人考嗰陣可以練, 但係要輪街症
街個斜8(天光道)係學禁要小心俾人捉 (利申 冇俾人捉過)

但係街平好多, 有錢報教仔出街玩到你唔想揸
教仔租車350一節, 買5送1, 街ard 180一節, 十節1,500
街師傅多choice同埋可以揀上幾多堂導師堂, 教仔1對1好貴

passing rate你自己睇年報(po頭有link), 差唔多一樣
住屯元天貪近咪跟元駕
唔覺得學26要特登1對1, 打燈望鏡擰頭基本野自己做足啲咪得
斜8你唔敢做傾側就咩都唔使講, 平時自己放少少膽練
最初淆底咪就咁上/落斜打U字, 下一步咪同一個方向打足一圏, 最後咪打哂成個8字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞