[26]考緊26?你問我答 (55) 學神傳說

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
會唔會學埋10 18 20
唔跳車架咩
跌左去水馬到
想問大家買防水手套去邊度好?
同有咩要注意
去電單車用品舖囉車迷城、頭盔王、鐵騎部品 etc
呢幾間都睇過﹐選擇好少﹐防水手套每間都係得一兩款﹐望落防撞似係主流
定話大部人平時戴普通防撞﹐落雨先戴防水?
想問下我朋友唔想搵街師傅,但又想快啲考。
係咪可以去新觀駕淨係報強制試,合格之後再去鴨脷洲駕院報埋個路試佢?
有冇得咁。。。
齋考觀駕強制係咪會貴過全餐強制?
你想路試都報新觀定點先
跟街考天光道既
最尾條大數都係平過新觀全餐
但新觀都係天光,點解要跟新觀路試
上網碌到輝sir個網站,佢講到好易合格好吸引咁,但係周圍學過既人都話大伏
咁考黎自駕遊用定儲牌
儲牌不如諗左10 20先
你報全餐只係將你老強個數on top加上去
唔會因為你報全餐就會老強平啲畀你
儲牌冇分邊個先除咗儲20要考咗18 or 19之外
噉佢唔講到好易點sell你搵佢
不過新觀路試唯一嘅好處就係星期3喺天光道係佢哋專屬隊, 所以會快過街期

如果你有budget constrain就教仔/新觀老強+街師傅
想快就教仔/新觀老強 (之前我喺元駕係最快, 而家唔知)+新觀路試, 補鐘就搵街師傅
對於新學黎講都幾重要, 啱啱學如果藤哂雞俾唔切反映/個腦空白左都可以保護到你
可以, 我都係沙駕強制之後報新觀
會唔會快啲就唔知, 唔太熟
I see, 天光道唔係24小時禁學咩, 你果陣點練8字果D
初初打八字果陣成日撞
第一時間就跳車
橫掂教仔架車又唔係自己車
由鳩佢訓地
最緊要人無事
常樂街, 富運街, 彩榮里
個個人資質唔同, 反應到跳得切車緊係好
之前沙駕有人練8字直插水馬斷腳都有
可以分開報, 但係新觀理論上係4間之中最快有得考路試
不過而家唔知邊間快啲, 要自己去問
我係常樂街練, 好多人都係係哩邊練
當然都好多人偷雞去敬德街練
我以前都成日去
只要就啱時間, 你永遠只會見到捉嘅係人哋而唔係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞