[26]考緊26?你問我答 (55) 學神傳說

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
螺絲都偷啦
diu真心咩
認真睇地區,我平時返屋企頭盔放車尾落冚就算,鎖都唔落咩事都無
學車嗰陣有用碟鎖再加車冚單車鎖,考完牌日日揸車返工連鎖都懶
不過建議可以後座加返粒airtag之類嘅嘢,以防萬一
電唔係講緊electronic trigger 咩,一樣都要氣樽只係唔使上落車搞條繩。同埋fortnine就係叫你唔好買電子trigger ,佢計數慢過引線、慢速或者停低無作用、無GPS無作用、無差電無作用、地底室內停車場又係無作用,road use就算條件啱曬都只係得七成機率成功觸發,基本上唔喺賽道用就係廢

同埋另一方面,氣囊某程度上都只係膠袋,你個人飛得出去都一定會磨地,有磨損機會件vest都唔會再用,就好似唔理幾貴嘅頭盔撞過一次就廢武功咁。真心建議買件幾舊水中國翻版,頂到第一下最大衝擊就夠。相比頭盔嘅物料,air is just air,只要漲得起個保護就唔會有分別
好奇問考老強洗唔洗戴護膝護肘
唔想孭背囊
你去教仔/新觀學都一樣要
今日考2點,而家咁嘅天氣係咪cancel得?
我試過擺係骨位但去旅行一星期 (知只可以泊一日,但頂,想比錢月租26位都勁難...)
車都比人推左出去... (落晒練落晒冚)

諗下都唔知點搞好
考可以唔用
但練要.....
一陣打比阿SIR問下,試過我個邊落雨
打比佢佢話天光道地乾... 可以... 叫我照去
啱啱打去問上晝cancel哂2點要晏d再打去問
俾個天氣打亂哂, 練又練唔到車...
最後點樣?
打左去問, 本身話2點開始正常考番, 但基於上午落雨取消, 我考2點半唔去報到都唔當缺席, 不過要等多一個月再俾期囉, 之後大約2點學車阿sir就打黎話開始落雨
有冇人屋企人唔反對學電單車
但係反對考到後揸出街
有又點無又點
拎sample size同你屋企人嘈?

利申 反對, 但無理過
感謝上面師兄答我戇鳩問題
最後都係決定淨係頭盔手套去考
好彩都1take pass到
不過隻閪手震撚過貓王
何蛇都學?
其實大家覺得護膝/護肘重唔重要
唔熟車個陣 好撚有用
考完46考26
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞