[26]考緊26?你問我答 (55) 學神傳說

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
上莊真係吃力不討好
辛苦完冇人記得你

Btw你係咪今日報26,3堂強制試堂都係7-8月上?
自我增值

係啊今日報,三堂都係七月,三個禮拜每個禮拜一堂
咁都好啲
7-8月我都有時間去上堂
但係7月學,9月先考會唔會唔記得技巧?
我覺得應該ok,強制試都係考基本嘢。如果隔一個月真係唔記得應該會臨考補一堂,穩陣啲
老強好簡單啫,臨考補兩堂咩都搞掂
ken sir點睇?依家瞓唔著煲緊佢啲片,佢都俾人話口水佬,但係佢完整一個鐘片冇cut,講得好detail, 助眠一流
你大概當你pass強制嗰日+6個月咁上下
但係價錢都幾ok
有啲想簡呢間
之前學都有睇過下,有清介紹過唔錯咁
跟我學X天X
(or X車X使)
ken sir退咗休啦
頭先考嘉齡線pass左,好彩冇落雨
恭喜ching哩排天氣咁差咁難得都俾你考到
我又要等番成個月
今日都凝住凝住要落,有幾個師兄都冇黎考
呢兩晚發現咗個Youtube chanel 叫Totaldrivingken
啲片個幾兩個鐘竟然睇得哂
好好瞓
同埋諗住之後搵佢做我第一堂導師try try
睇哂唔洗上佢堂la
反正都係講一樣嘅野
想問吓有冇學牌出車group?
Ken sir好出名
聽講已經退咗休
學神買zeus or sol ?
電單車後期多數都自練架啦
大伏未必關個導師事
可能係條路線伏
掃杆埔條路線好多古怪野,考試途中乜都有可能發生
除左條大斜路,我覺得條路本身唔係好難,係難在銅鑼灣一帶交通好多突發野,特別禮頓道,會好易令你路試fail
不過我都唔建議考掃桿埔,個人覺得天光道路面相對無咁多古怪野
新觀之前有個miss 幾好人,個陣自己練車,佢都過嚟教吓。其他阿Sir 雖然有時惡啲,但其實都係為左你安全。有個有輩分既阿Sir(應該係場地主任)好慈祥,通常考試日都喺度睇。個陣考老強,佢考之前同我地講話上唔上二波都唔重要,唔落黃金右腳返到嚟就得。即刻信心大增,成班都pass。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞