[英雄聯盟] LOL 賽事討論區 #12

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
eu na 既戰術同娛樂性都比到d樂趣丫
睇lms真係除左睇d選手賣笑冇野好睇

觀眾
ahq除佐上路 另外4個全部要換 唔係冇得同fw打
如果ahq唔介意繼續第2 咁就可以咩都唔使做

今年小夜夜廢撚到 , 三場隻瑟雷西都唔知係到做咩鳩 , 除左走到老撚咁後掉燈籠之外

同意 個個屌西門 但其實下路兩個都好撚雷

今年小夜夜廢撚到 , 三場隻瑟雷西都唔知係到做咩鳩 , 除左走到老撚咁後掉燈籠之外

屌西門係因為佢塞住個位 唔比chawy上

淨係睇第三場chawy 既表現

已經可以屌綠茶屌到上太空啦 , 咁都要係咁出西門
第一次講野
Rng 幾時先出Kero1呀
好掛住佢
第一次講野
好掛住佢

好難 家陣個上路幾勁
聽日有我愛隊HKA屌打周杰倫
第一次講野
好掛住佢

好難 家陣個上路幾勁

但rng 成日都有選手「被神奇生病」換黎換去

又可以睇tabe 係到求韱
第一次講野
好掛住佢

好難 家陣個上路幾勁

好想睇佢用吶兒一個大暈幾個逆轉

童無敵萬歲
WE

支持HKA屌打JT
唔係點做RG私家雞

支持HKA屌打JT
唔係點做RG私家雞

咪係
其實7.16比賽點解冇人PICK KOG/TWITCH+JANNA/LULU呢個組合
其實7.16比賽點解冇人PICK KOG/TWITCH+JANNA/LULU呢個組合

afs咪試完

睇賽區 , 好多隊唔鍾意all in 投資ad

lpl 都常pick 狗仔

lms 就冇計 , 睇個樣都冇人識玩呢兩隻

lck 不嬲都鍾意法洛士同艾希呢類開戰ad , 或者炮娘同克尼思坦呢類 , 有少少功能又輸出既角色
老鼠依家無狗仔咁常係比賽出現
飛機各賽區勝率都超高, 但冇人BAN
有冇人解釋下rng點解咁ban

我堅理解唔倒唔BAN飛機既理由, STK FW飛機都100%勝, 點解唔BAN左一隻已知係壓制唔倒既英, 而要去BAN D未知效果既英

我堅理解唔倒唔BAN飛機既理由, STK FW飛機都100%勝, 點解唔BAN左一隻已知係壓制唔倒既英, 而要去BAN D未知效果既英

可能d中路選手都好自信覺得自己對線唔會輸俾飛機

見好多都用蛇女 1lv 直接換血

有勁一早換左啦
唔係點解永遠得fw同ahq
有啲選手係勁操作 但大局觀好差
所以呢啲選手都要浸
lms老牌戰隊唔用新人因為以佢現時戰隊實力就夠稱霸
用新人係講緊求改變求進步 fw無人威脅自然唔會亂換
mmd之前都同過rins輪替 結果明顯係mmd有用
話就話mmd係fw破口 但佢未至於廢到1坑帶4神
fw輸game 10場可能先有1,2場係輸mmd單人被打爆
首先fw成隊人都有英雄池問題 唔只係mmd一個
msi個期除左條蛇 其餘4個拎唔出其他英玩第2套戰術
剩係識李星lb打前中期
就係因為佢地係lms玩呢套前中期陣玩到熟悉無對手
老山話就話成日柒下柒下 但lms入面咪又得karsa夠玩
係lms jg入面應該佢最食腦
佢反應唔夠人快 佢啲操作通常似係係腦模擬過咁
所以佢捉人可以捉得好靚 但都可以比人狂捉
如果lms真係有咁多人材
就唔洗年年fw ahq 咁耐先彈出一個rg啦
除非你組到幾位操作勁到飛起嘅選手 好似lz咁
唔係老手比賽經驗都夠打爆你啦
依家個批新手浸係中下游戰隊到浸返1,2季
到時候佢地有哂經驗ahq咪會買囉

路西恩,蛇女,加里歐可以好有效咁壓制

路西恩,蛇女,加里歐可以好有效咁壓制

前提係你要有咁嘅技術

可能d中路選手都好自信覺得自己對線唔會輸俾飛機

見好多都用蛇女 1lv 直接換血

庫奇係宜家版本對線唔強勢 佢可以龜住咁洗兵
所以係前期既影響唔大
加上宜家既版本其實唔算中路特別有影響力的版本

所以我既理解入面 就係好似賽評叉燒咁講"連前期都沒有,怎麼來到後期"
即係好似RG咁,寧願封鎖相對前期既角色,都唔想BAN庫奇

庫奇其實目前拆坦唔算最強,但去到3件大裝既時候果個普攻暴擊又開始打得入坦
簡單黎講的確係後期會戰良好既中路角,除左蛇女之外應該無一隻夠庫奇高輸出

睇返KT VS SKT PLAYOFF BO5 B/P
庫奇同樣都有係SKT PICK出黎
但真正影響果個BO5最大既又唔係佢
KT覺得LB 塔莉雅可以WIN LANE

返緊工
講到1999

BTW你地講到庫奇勝率咁高都好
即使MAPLE FOFO FAKER
佢地都唔會FIRST PICK
所以明顯呢隻角色係佢地眼中係有缺點
係有辦法針對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞