[英雄聯盟] LOL 賽事討論區 #12

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
LPL Playoff個種1:0開局真係好撚柒肉酸
仲諗住又有得聽 seraph trash talk
今年世界賽係大陸
有冇人會番去睇?
想睇四強,廣州近近地

你買到飛先算

原來今年seed 3 都幾睇籤運

一個唔好彩第一輪比較大賽區既 CN LMS EU NA 其中三隊抽埋同一組就係咁先

第2名出線都仲有機會對到剩返個隊(假設剩返個隊小組第1)

原來今年seed 3 都幾睇籤運

一個唔好彩第一輪比較大賽區既 CN LMS EU NA 其中三隊抽埋同一組就係咁先

第2名出線都仲有機會對到剩返個隊(假設剩返個隊小組第1)

WORLDS最好睇就係外卡隊
今年世界賽係大陸
有冇人會番去睇?
想睇四強,廣州近近地

你買到飛先算

想睇
但唔想食黃牛

吹得太大
如果真係唔係第一就第二 唔會係TPA打左2年2隊 去到J2 都無人發掘到佢
只可以講夏季一上黎頭7場太驚艷 太新鮮 嚇到所有隊伍
第二輪被人睇穿晒 即刻變左M17之流
講真今季唔少隊都同AHQ FW有來有往 連第7名既WS都得
唔好話我睇死 RG真正實力頂盡第4第5名
而且下季保唔保得住呢個陣容都難講

岩呀 , 下星期打唔打得嬴 m17 都成問題

Tpa即係而家丁team
成班老屎忽點上位

MISSION 都係TPA練習生 佢咁既中遊質素都被其他隊搶走

你就知台灣幾咁缺人材

FOFO一樣都係T系列練習生上位

小V都打過一場一隊 但之後就無佢份

台灣電競無懷才不遇 只有弱肉強食

睇住而家班老屎忽 , 完全feel 唔到弱肉強食既現象

一係而家班人太勁 , 冇人可以代替到 , 一係缺人到一年都出唔到一兩個新人

所以上面咪有人話小V如果真係咁勁 唔會打左2年幾都係2隊囉

台灣根本就缺人...T系列唔係無換過人

小草玥打過上路打過SUP, LUPIN走左之後, 小V打過一隊一場咁多
JG換左6,7個

基本上5路都換過 係打唔起就打唔起

等於MMD一樣 個個都知MMD廢啦

但佢又真係最高試過韓服800分

而且閃尿個教練講得岩 如果真係有上路去面試 又好過MMD 一早換左啦

呢個都係重點 , 佢地冇諗培訓 , 佢地所謂缺人完全係要個人即時可以上場

大佬 , 邊有咁多個ziv 黎見工

呢種缺人係一世都解決唔到 , 人地中國同韓國 , 都冇咁多天才 , 不過人地肯做青訓工作 , 每年都keep 到有新兵源

咪俾我批死 , 我當真係marin 俾人扑傻左想黎fw 打 , 到時咪又係嫌人貴

勁些小既韓援都唔會去台灣啦 一黎無錢二黎豬隊友

成班老屎忽點上位

MISSION 都係TPA練習生 佢咁既中遊質素都被其他隊搶走

你就知台灣幾咁缺人材

一係而家班人太勁 , 冇人可以代替到 , 一係缺人到一年都出唔到一兩個新人

小草玥打過上路打過SUP, LUPIN走左之後, 小V打過一隊一場咁多
JG換左6,7個

而且閃尿個教練講得岩 如果真係有上路去面試 又好過MMD 一早換左啦

呢個都係重點 , 佢地冇諗培訓 , 佢地所謂缺人完全係要個人即時可以上場

呢種缺人係一世都解決唔到 , 人地中國同韓國 , 都冇咁多天才 , 不過人地肯做青訓工作 , 每年都keep 到有新兵源

咪俾我批死 , 我當真係marin 俾人扑傻左想黎fw 打 , 到時咪又係嫌人貴

所以台灣缺人藉口黎

俾唔起錢買現貨 , 又唔肯培訓

之後又叫春話冇人冇人 , 好肉酸

大佬 , 你想用mmd 既價錢 , 買一個更勁既人 , 仲要唔洗培訓即刻可以落場 , 世界邊有咁著數既野

人地中國都會用土豪戰術買現貨 . 韓國就年年都有新人彈出黎

但成個台灣成日叫缺人 , 根本就係唔合理
一定俾大陸人瘋狂炒飛
CLG咁都贏得番

成班老屎忽點上位

你就知台灣幾咁缺人材

JG換左6,7個

所以台灣缺人藉口黎

大佬 , 你想用mmd 既價錢 , 買一個更勁既人 , 仲要唔洗培訓即刻可以落場 , 世界邊有咁著數既野

其實點為之培訓? 大陸個班咪又係睇積分 見積分表現唔錯咪嘗試搵條友黎面試
表現好既咪留低做練習生

台灣其實咪一樣
不過台服 不過200個菁英 入面職業隊 + 分身 + 退休/實況主 + 代打 佔左大多數
剩低少部份又有興趣打職業既可能得幾十人

以我所知閃尿同JT HKA都有練習生系統

台灣職業隊有錢極都係少錢
同大陸仔韓仔D大財團點比

你估大陸同韓國真係求其係街捉條友返黎慢慢培訓佢咩
9成咪又係菁英大師見到D生面口咪搵囉

你就知台灣幾咁缺人材

JG換左6,7個

所以台灣缺人藉口黎

其實點為之培訓? 大陸個班咪又係睇積分 見積分表現唔錯咪嘗試搵條友黎面試
表現好既咪留低做練習生

台灣其實咪一樣
不過台服 不過200個菁英 入面職業隊 + 分身 + 退休/實況主 + 代打 佔左大多數

當然 , 唔可能係金白金是但揾人練 , 其實大師係基本門檻

但成個台服 加埋有玩國服韓服既台灣人

全部加埋每年都揾唔到十個八個練習生?

而呢十個八個又真係一個都培訓唔到上場?

點解人地做到台灣做唔到 , 都發展左咁多年 , 已經唔係叫起步階段

擺明就懶 , 唔想做 , 做又做得唔好 , 又成日咁大想頭想用平價買現貨

我可以死保單 , 如果d戰隊有心係大師菁英到揾人培訓 , 一定揾到 , 如果培訓內容係ok 既 , 每年出產一兩個可以上場既後備根本冇難道

你就知台灣幾咁缺人材

JG換左6,7個

所以台灣缺人藉口黎

表現好既咪留低做練習生

台灣其實咪一樣

當然 , 唔可能係金白金是但揾人練 , 其實大師係基本門檻

但成個台服 加埋有玩國服韓服既台灣人

全部加埋每年都揾唔到十個八個練習生?

呢十個八個又真係一個都培訓唔到上場

點解人地做到台灣做唔到 , 都發展左咁多年 , 已經唔係叫起步階段

擺明就懶 , 唔想做 , 做又做得唔好 , 又成日咁大想頭想用平價買現貨

我可以死保單 , 如果d戰隊有心係大師菁英到揾人培訓 , 一定揾到 , 如果培訓內容係ok 既 , 每年出產一兩個可以上場既後備根本冇難道

Mission
Fofo
Betty
gemini
甚至已經無打既Rins, Nestea

其實呢D全部都係練習生上黎
甚至有D係一簽即用 eg. unified, alex, rest, mars, epic, gear

仲未計AHQ FIGHTER, J II, 17A

其實隊隊都搵緊人 真係無人材都無辦法 台港澳就係比較爛既賽區

之前MSE既LOFS EMPTY 依家連ECS都打唔掂

你睇下RG既基本要求係台服300分 / 韓服鑽3
fofo 韓服993分
fofo 韓服993分

佢一向高分
fofo 韓服993分

佢一向高分

今年好多人評佢lms 最強中路

佢都對得住 , 佢對線真係好撚勁 , 好少場game 係輸佢
fofo 韓服993分

佢一向高分

佢都對得住 , 佢對線真係好撚勁 , 好少場game 係輸佢

我唯一記得都係佢ekko冇禁R死左跟住輸game
fofo 韓服993分

佢一向高分

柒事係會記一世 , 你睇下score 柒一次巴龍 , 今年打得咁好都係永遠俾人串

作為觀眾笑鳩人就緊架啦

不過冷靜左之後 , 其實條友係咪打得好大家心中有數
fofo 韓服993分

佢一向高分

柒事係會記一世 , 你睇下score 柒一次巴龍 , 今年打得咁好都係永遠俾人串

作為觀眾笑鳩人就緊架啦

冇見過人講過fofo ekko
Jensen就大把
fofo 韓服993分

佢一向高分

作為觀眾笑鳩人就緊架啦

Jensen就大把

呢隻佢用左好多場 , 可能太多場大家印象唔深

佢之前超鍾意用黎打星朵拉 , 場場出咁際

但一路都唔鍾意呢隻英 , 我覺得呢隻英好廢
fofo 韓服993分

佢一向高分

作為觀眾笑鳩人就緊架啦

Jensen就大把

呢隻佢用左好多場 , 可能太多場大家印象唔深

佢之前超鍾意用黎打星朵拉 , 場場出咁際

但一路都唔鍾意呢隻英 , 我覺得呢隻英好廢

JENSEN 果次就抵柒啦
朕依加集氣支持SKT
朕依加集氣支持SKT

明晒 , 一齊集氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞