[英雄聯盟] LOL 賽事討論區 #12

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
kt fans係咪一條心撐死敵skt

KT自己都一條心做狗幫SKT團練啦

真?

真?

邊個講

真?

邊個講

https://www.4gamers.com.tw/news/detail/32977/skt-and-lz-interview-before-2017-lck-summer-finals

真?

邊個講

https://www.4gamers.com.tw/news/detail/32977/skt-and-lz-interview-before-2017-lck-summer-finals

執柒啦 仲話為左打敗SKT而組成

真?

邊個講

識咩 , 留番係world 先打嬴

真?

邊個講

同skt團練
都可以了解skt多d 幫助world打佢地 順手幫佢地打羸lz
一舉兩得

不過對skt都係一樣
幫隻私家雞入world 輕鬆少一個對手

未必 , 第一名個優勢係可以睇足對手咁多場

睇下lz 咁多日有冇研究到打skt 既方法

唔同台灣中國 , 韓國選手就算冇比賽keep 狀態應該冇問題

呢獲真係睇lz 教練團

skt個打法好穩陣喎 唔係取巧贏你 直接係基本功落苦功
lz反而依家要諗係有咩招可以直接打穿你條路
因為skt擺明就係揀個後期陣同你鬥團戰
除非lz對自己後期團戰有信心就可以揀個後期陣同skt打
下路除非gorilla出奇招 如果唔係肯定打唔穿bang條線
我唔覺pray隻跳女有勁到好似deft咁打爆bang
反而gorilla嘅英雄池可能會有驚喜 雖然佢隻lux都通哂天

同意
睇返過去 skt 輸既都基本係前期爆線

捱到中後期經濟55波既話
Skt 有無輸過? 我印象中真係無乜
但E+ 版本又係坦克版, 要捱後期真係太易

其實skt 都知自己一爆就冇得打 , 所以佢地都成日ban 蜘蛛

但對kt 對大收獲係 , 佢地輸左兩場 , 冇得唔ban deft 隻克尼思坦 , 變左放蜘蛛出黎

第三場好關鍵係一放蜘蛛kt 即係pick 俾sorce 用 , 想整爆上路

但打完發覺放蜘蛛都唔會爆順便嬴左之後 , 之後skt 就冇ban 過蜘蛛 , 我諗skt 解開左呢個心魔 , 對lz 都唔會ban 蜘蛛

雖然kt 輸左 , 但kt 玩打線角係岩 , 對skt 就算要出賣靈魂咁去選角都好 , 都一定要嬴線

廿分鍾 , 我係對線同jg打唔爆你就我爆 , 我諗呢個係嬴skt 最好既方法

其實好明顯係score個個系列賽無乜狀態
一開始skt唔知score咩狀態 ban佢蜘蛛都無可厚非
score有態隻蜘蛛真係可以捉爆一條路
所以打lz 如果cuzz隻蜘蛛捉爆左一條路 skt下場實ban
我覺得蜘蛛依然對skt係個威脅

唔洗對cuzz 有太大期望

Cuzz打法似Blank/Bengi 生生性性camp好條中路就夠
Khan自然會打爆Untara

呢個meta 如果jg 唔係強線角 , 對面一打一揀樹人想爆都幾難 , 吶兒都算可以 , 但要等佢三十分鍾夠裝打爆對面上路既時候 , skt 既中下已經夠鐘出關carry

真係好憎坦meta , 好想睇番兩隻鬥士對打

真?

邊個講

同skt團練
都可以了解skt多d 幫助world打佢地 順手幫佢地打羸lz
一舉兩得

不過對skt都係一樣

都岩既 , 唔輸都輸左 , 而家講咩骨氣都假
最緊要入左world 先 , 拎到world champion , 成季打成點都唔重要
唔洗同KT團練都打得贏龍豬啦

真?

邊個講

聽日huni 應該有得上場
應該係佢最後機會了
應該係佢最後機會了

叫佢返Immortals啦
btw lpl應該幾啱佢玩
應該係佢最後機會了

希望冇死肥西份
應該係佢最後機會了

希望冇死肥西份

佢上唔到架啦
準備轉會啦
唔洗同KT團練都打得贏龍豬啦

sad but true
KT甘願陪練
對一隊組出黎係為咗擊敗SKT既隊伍黎講好撚諷刺

真?

邊個講

同skt團練
一舉兩得

不過對skt都係一樣

就算skt輸左 kt係咁同skt團練
區域賽起碼都可以保持好狀態
應該係佢最後機會了

而家哩個版本唔岩佢
應該係佢最後機會了

而家哩個版本唔岩佢

快啲變返鬥士meta
咁就可以出huni
比smeb屌打
應該係佢最後機會了

而家哩個版本唔岩佢

快啲變返鬥士meta
咁就可以出huni
比smeb屌打

咁唔可以話佢差過某一個人佢就冇存在價值 , 就算一張廁紙一條底褲都有佢既用途
仲有15分鍾就可以睇我最愛既mmd
Youtube 直播留言d 人真心定假膠
差唔多都係支持閪 ahq

應該係mmd同karsa d柒野
所以fw愈黎愈多人黑

應該係mmd同karsa d柒野
所以fw愈黎愈多人黑

唔准講我lms 第一上路mmd

佢地d 私生活好潔淨架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞