[KPOP] K-POP 2024討論區 (7)

1001 回覆
3 Like 22 Dislike
追AKB咁多年都無呢個消息,一去咗韓國出道,入埋大公司就有呢個”櫻花細個唱音樂劇所以把聲爛咗,而家唱歌先咁難聽”嘅傳聞出現 又話佢而家好努力
如果nmixx而家先出道……
呢排cb都有著數
拎首O.O同 ILLIT鬥? 石沉大海都似
Shitsh都可以鬥啦
都係鬥買榜啫
Sheesh 正好多,班女靚過nmixx
一個買銷量 一個買音源?
其實點解lessex可以咁有自信
當年momo破音俾人屌到encore唔敢開聲
呢隊嘢心理質素高到可以上coachella大聲唱k
不過係嘅 降狗偷咗人哋人生仲可以當冇事發生過
公道同埋音放好少開
但其實好多拼盤con海外場都有開
Nmixx 太多功能性選角
Lily同盧苑茵
講到好似閪be冇買銷量
首週380k破晒紀錄但投票得廿分
JYP 唔識揀人,廢但有星昧嘅放一碟(Itzy),醜但實力好嘅一碟(nmixx)
JYPE不嬲3-4年出一隊女團
當你19年唔出 22年先出都係食唔到TWICE d人氣㗎啦
直頭覺得sneakers 同cake 應該要比Nmixx唱先岩 兩隊行緊既方向錯晒
Nmixx比人感覺係外表好大力咁 其實骨子裡根本就係居家女團vibe
Itzy 如果唔係出左呢兩隻 而家海外都仲食到老本
https://theqoo.net/hot/3183597302

見tq有講因為現場有AR同現場樂隊大聲
所以先唱得咁自信
佢哋應該冇諗過直播會強調人聲
想講佢地4月20號仲有一場
呢一星期會唔會地獄式訓練
正常耳返係會聽到自己唱歌把聲
自己都聽唔到自己唱成點?
40分鐘唔夠氣
咁照計第一首應該表現好至係
事實唔係
短時間狂練係有用就唔洗俾人笑足咁耐啦
hybe地獄式訓練緊班水軍,下次出完場就推爆post吹奏話進步勁多
因為twice 21年已經沉沉地,食唔到咩
Sullyoon同jiwoo都夠贏嗰隊
itzy都叫廢咁hybe嗰啲叫咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞