準備移民 同另一半分開

344 回覆
1582 Like 76 Dislike
從來都係自己歧視自己
你都可以歧視返佢
外國養車好平咋喎
定佢冇車牌
想講多樣 網上世界個個留言唔洗負責任 有部分連登仔女都係隨意一句 分手啦 移民啱呀 就算 咁係因為佢地針唔吉到肉唔知痛,段感情係你自己既 你先會個感覺。 如果你開post係想見到啲支持你因移民分手既留言 圍爐既話咁其實你自己已經做左決定,都無需要再討論,但如果你到依刻仲好痛苦 唔想放棄既, 我希望你可以再同你另一半討論多次將來,唔好做一個後悔既決定
我自己一個移民,本身都冇另一半。過到來爽到。
又唔洗照顧父母仔女,自己一個想點就點,去邊就去邊。可能本身毒撚性格,一個人住簡直係生活喺天堂咁。
不過最後都喺度識到另一半。
你憑咩用自己目光judge人 毒撚
睇睇下唔對路,佢應該又係作文😏
移去邊先?全球經濟都差,放弃主場去到當地揾工點會容易,可以有理想,唔好太天真

好處壞處都會有,只係未試過唔心息
同意,網上世界真系好多人鳩up 當秘笈,唔好盡信,佢哋唔洗去真正面對的,反而你過到去先係要一個解決問題,點都好,一定要考慮清楚
去到settle down再搵
一齊走都唔擔保行到尾
Thread,勁多
仲自欺欺人
屌你老味

笑撚到抽筋

唔係想撥冷水唔夠 加多句有定心理準備

哇屌嗰陣懶9醒 廢坑味Jar一下出撚哂黎

仲要咩呀 仲要題都唔撚對

CLS 好撚堅 Ching有料
每個人本身就個個都唔一樣,夾唔到先係正常。

你睇人好,可能好多野仲差過你幾十萬倍。

你地可以好好地傾,冷靜咁處理可能已經係最完美既結果。

好多都係埋怨,吵架,不歡而散。

人生苦短,好多野控制唔到,做到乜就做乜。
你就全家截肢啦
個fd去到先同另一半分開咗
另一半唔慣最後回流
搞到本身租間屋最後得返一個要平租間房算
哈 又一pair分手 開心~
好多兩個一齊移民都可以散
唔好以為一齊做到移民呢個決定就可以衝破所有困難
係唔會的
你依家散 好過佢話遲d過黎 然後最後拖住你又唔過咁散
一個人係外國更易行出你個舒適圈
有另一半嘅時候你都仲可以有d野依賴下
祝你好運
犬儒唔使大大聲講出嚟嘅
ching同你一樣
分手+移民
個心痛撚到仆街
就快過咗兩年都仲未睇得開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞