準備移民 同另一半分開

344 回覆
1582 Like 76 Dislike
人生無對錯,做人無悔就OK
鬼妹
睇少d新聞 睇少d連登 你就唔會咁depressed

日日24小時接受負能量唔depress至奇啦 要明白好多新聞同連登post都係嘩眾取寵
適合個個啱
唔係對錯
廣東話博大精深
我都明白.....
訓練緊自己
有緣既自然會一齊返。痛完就只能move on

太痛頂唔住,自然會有新發展,可以係你返去,抑或係佢過黎
但係揀得做另一半 無論佢係豬唔豬 係唔想分手既前提下 都只能接受

如果一個想移 另一個唔想移 就真係要睇下佢地既感情有幾強 佢地互相有幾support 對方 同埋佢地既之後既planning 係點 (eg可能攞完passport返香港?)

不過目標唔一致 都易玩完
樓主,我一個人走咗年半,本身冇拍過拖
最近我終於有拖拍
同佢工作上識咗一年,佢仲係鬼妹
早幾個月我仲話對佢無感覺,學緊車人哋問我考到牌買唔買車我話唔買
結果咩都唔同晒,突如其來嘅轉變
離開咗香港我反而得到更多嘢
你下定決心就唔好再望返轉頭,祝你順利
同你一樣半年後自己走 但係同你唔同 我同另一半有共識大家幾年後再喺同一個地方重聚 雖然知會好辛苦 但係都想試咗先
同另一半移左民
但如果喺個邊發生咩事
可能都係另一個困局
講到移民一定揾到份好工,買到樓咁
幻想總是美好的,當然有得試可以go ahead 。但真係唔好諗到咁美好囉
你想傾啲咩,你都做左選擇啦
2024年先移民 一早已經諗好晒會有乜問題
你憑乜嘢走嚟潑人冷水?
睇你覺得邊樣重要啲
感情問題 一律建議…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞