今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
得罪講句
提倡建國班巴打個理念係好
但想法太天真
言行都唔成熟,先未講個人吸引力
睇番講既計劃都係得1條路
好似講到一定一帆風順咁
獨咩立呀 獨立咁易咩 你做臨時總統呀?
發夢都無咁早啦

連登仔獨立成功
總統會唔會係連尼住?

支持
香港宣佈獨立後因為未有軍隊
即刻俾外國勢力入侵,例如美國
之後美國奪得香港嘅管治權,為攻打中国嘅戰略踏出第一步
最後聯同其他國家打低支那
利申9up
發夢都無咁早啦

佢地以為今時今日奪權就好似呂布殺董卓咁簡單
發夢都無咁早啦

如果最後有人推薯片出後
我覺得以佢既人脈網絡都叫有機會既
但講真你要拉攏到人覺得個計劃係好先
得果幾篇野就決定全港幾代人既命運
Sim city咩
宣佈完..跟住呢
總統 仇思達
副總統 陳浩天

內閣
五毛狙擊手
6IX

總統 六道仙人
武器都唔算問題 香港有成一千億儲備 而且其實好多部門自己本身都有儲備甚至係投資部
講都唔敢講個啲返屋企自含啦
理得你係咪五毛
一樣咁垃圾
唔支持香港獨立 真係搞唔黎
爭取民主我支持公民抗爭我都支持
但獨立真心不了
當兵邊班當先?軍事科技邊到引入?
靠香港自己可以走到幾遠?
唔通當兵搵班mk仔當兵咩......

呢樣真,我都想知點獨立,係咪用把口講,
企番1-2日就得,班港獨聽日咪要番工,不了
有講錯咩?

爭取民主都未撚搞得掂
就算獨立到 香港可以行到幾耐?都冇後台
就算中國唔派軍打 打經濟戰香港都輸死啦
獨立咪又係又頭冇尾
利申 撐民主

無錯,睇番上面呀
佢地話清算唔支持既人
由得上流階層放走資金
好奇佢地現實番緊咩野工
經濟戰一定會發生,到時一定封南海封你航線

全世界等左你中国封鎖南海好耐

想玩八國聯軍2好耐
最大問題係食物 如果獨立就冇得再靠陸路運輸得返海路

香港海域太細 幾架戰艦就封你港 打都唔洗打
迫不及待想玩玩了
你幾時捐晒全幅身家買槍買子彈先

定又係為左 cap 水做政棍,

叫大家俾錢你飲酒,溝女,扑野

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

on9港共政府年年起咁多大白象
啲錢可以起到幾撚多海水化淡廠?
化石燃料同食物宜加都係靠進口
邊撚到唔可行?

你都識講靠進口 姐係人地斷你,你就仆街啦喎
就算叫班新界佬耕田,啲食物都唔夠全香港食啦
就算起海水化淡廠,人地其他國家講緊可能幾百個
香港可能得2-3個,真係夠飲咩

新加坡都係靠進口
點解香港唔得?
香港人就係咁 鐘意踩低自己
留名
得罪講句
提倡建國班巴打個理念係好
但想法太天真
言行都唔成熟,先未講個人吸引力
睇番講既計劃都係得1條路
好似講到一定一帆風順咁

可唔可行遲啲再講
連個想法都唔可以講真係好撚戇鳩

以後見到人屌樓價高
係咪又要屌佢拎左解決方案出黎未?
未就收皮唔準屌?
最大問題係食物 如果獨立就冇得再靠陸路運輸得返海路

香港海域太細 幾架戰艦就封你港 打都唔洗打

係封就快唔好等下個禮拜
我練定洋文幫美軍帶路
但獨立真心不了

你知道95年之前香港一直有本地人軍隊?
而且係英聯邦入面名列前矛?

依家呢?
但獨立真心不了

呢樣真,我都想知點獨立,係咪用把口講,
企番1-2日就得,班港獨聽日咪要番工,不了
有講錯咩?

爭取民主都未撚搞得掂
就算獨立到 香港可以行到幾耐?都冇後台
就算中國唔派軍打 打經濟戰香港都輸死啦
獨立咪又係又頭冇尾
利申 撐民主

無錯,睇番上面呀
佢地話清算唔支持既人
由得上流階層放走資金
好奇佢地現實番緊咩野工
經濟戰一定會發生,到時一定封南海封你航線

全世界等左你中国封鎖南海好耐

想玩八國聯軍2好耐

支那封自己海域航線有咩問題?
正係人地放隻艦係你香港海域出面你都無哂佢計
你話八國聯軍,會有咩野國家呢?
中国連印度都唔敢咬

會夠膽封香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞