今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
重有,上面果班人
同你地討論講出個問題就話人五毛
又話要清算
呢d唔係圍爐係咩?
講真你地咁講野咁搞法累哂人地有心部署搞緊果d囉
係搞就個心態官方d啦,下下重好似小學雞咁你唔撐我就係壞人
唔係唔想撐你,成個印象扣哂分,你會唔會將你幾代人既命運寄託係呢d人既信念上呀

想講既係有心搞就官方一d

立場係乜根本唔重要
最緊要係邊個搞
笑撚死人咩,諗住講下就真係獨立到

講下都獨立唔到既話
點解唔講得

冇話唔得喎,笑鳩你啫

我又唔痛既
唔通唔俾你笑咩

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

水電同兵力呢個問題,
已經有人提出過解決方案。

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

呢位巴打就有分有路啦
最簡單又直接既問題
人地勢力比你大
你放棄中產上流階層後
得番基層人士,你點樣確保生活水平
根本成盤野好多detail位無考慮
拎到政權都只會變成另一個垃圾政府
假設你搵番薯片果d搞就有機啦

水電同兵力呢個問題,

source?

一句話獨立就有人撐咩

似乎你係新會員

有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

呢位巴打就有文有路啦
最簡單又直接既問題
人地勢力比你大
你放棄中產上流階層後
得番基層人士,你點樣確保生活水平
根本成盤野好多detail位無考慮
拎到政權都只會變成另一個垃圾政府
假設你搵番薯片果d搞就有機啦
你唔係黃之峰,你比人拉左唔會有人理你

之前果13個都無人理
你唔係黃之峰,你比人拉左唔會有人理你

之前果13個都無人理

無錯,後台好緊要

水電同兵力呢個問題,

source?

一句話獨立就有人撐咩

似乎你係新會員

反人類行為
擺上UN制裁你啦柒頭

中國自己攬返黎做咪得囉,佢只係話比國際聽,邊個都唔可以幫香港

比人禁運連奶粉都冇得你中国飲呀
香港客戶服務?
黃之鋒本身都唔係港獨派, 獨乜撚野立
唔支持香港獨立 真係搞唔黎
爭取民主我支持公民抗爭我都支持
但獨立真心不了
當兵邊班當先?軍事科技邊到引入?
靠香港自己可以走到幾遠?
唔通當兵搵班mk仔當兵咩......
但獨立真心不了

你知道95年之前香港一直有本地人軍隊?
而且係英聯邦入面名列前矛?
講真
支持人數已經少
就唔到fd都咪樹敵啦
搞到成個idea好差
會被人覺得有班人搞事多過有班人為未來對抗政府
講真
支持人數已經少
就唔到fd都咪樹敵啦
搞到成個idea好差
會被人覺得有班人搞事多過有班人為未來對抗政府

所以搞到個名臭晒
但獨立真心不了

你比個時間表同流程黎先啦

人地本土派城邦論鳩up都有d學說

你搞獨立係咪直接搶左林鄭個位就交左貨呀
但獨立真心不了

一半一半
應該會好像台灣咁
但軍備靠買人地d古董
但都係果句囉,要靠上流階層既國際關係幫香港入貨
首先你要各個階層既人都支持呢個計劃
但獨立真心不了

你比個時間表同流程黎先啦

人地本土派城邦論鳩up都有d學說

你搞獨立係咪直接搶左林鄭個位就交左貨呀

你比個時間表嚟反港獨先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞