今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
呢下宣布獨立同細個架隔枱舊擦膠過界話絕交一樣咁兒戲

呢樣中国人嘅口交部最熟啦

港獨派都是中国人

好似條女同你分手,你同人講
你一日係我嘅人,你呢世都係我嘅人

Dna改不了
香港人同中國人根本一撚樣,甚至更差

係,樹同根水同源都想割席
香港人只係群蠢d嘅中國人

港獨派都是中国人

Dna改不了

咁撚鍾意踩港 , 屌你老母
你呢句同左右黃藍講都比人屌啦

港獨派都是中国人

Dna改不了

邊啲人最鍾意踩港,大家心照

例子: 香港服務業員工最憎就係香港人,已經唔係秘密

點樣唔係秘密 你做過調查,有報告 ?

反之,反蝗反水貨有好多數據同報導支持
有人提出香港獨立後只可以捱到一陣,之後好快畀中共收皮,呢個係基於無其他變數下嘅合理推斷。
假如而家中國有地區成立到自治政府,無論係人民自組定係外國扶持,就會引起連鎖獨立起義。
問題係第一個起義嘅地方有無能力捱到其他地方響應,講真如果香港作為第一個起義嘅地方,我就對香港人無乜信心。
不過咁講,有發展藍圖好過無,但而家嘅獨派宣傳徘徊喺無乜共鳴嘅民族主義,個爐係唔會圍得大。
基於市民對前途嘅不安感,就算突然成立到政府,都好易畀中共策反。

大致認同
最少都準備好獨立宣言、憲法、臨時政府架構
同埋有一定數量支持者,起碼包括商家/工人
仲有一個受大部分支持者認可嘅領袖帶領

目前仍然未去到依個階段,如果做左上面果d先再搵時機宣布獨立
應該可行好多

但時機唔係成日都有,尤其係一個好時機(就好似依家)
所以好矛盾

港獨派都是中国人

Dna改不了

講事實

香港人隨地痾屎 ?

港獨派都是中国人

Dna改不了

你都係中國人呀,想割席就移民啦,但唔好忘記你就算去到世界邊個角落,你流住嘅都係中國人嘅血
嚟喇,推post 喇喂

港獨派都是中国人

Dna改不了

你都係中國人呀,想割席就移民啦,但唔好忘記你就算去到世界邊個角落,你流住嘅都係中國人嘅血

又係血統論
仲要好錯嘅血統論

因為根本就冇所謂「中國人血統」
就算拉埋基因講,全中國都冇一致基因
南北東西都可以好唔同

「中國人嘅血」?分分鐘拆成幾十個民族嘅血都得

港獨派都是中国人

Dna改不了

中國人 ? 咁金國後代算唔算中國人 ?

日本人算唔算中國人 ?
新加坡算唔算中國人 ?

成日話同血源,咁北韓快啲投降把,大家都係韓裔
有人提出香港獨立後只可以捱到一陣,之後好快畀中共收皮,呢個係基於無其他變數下嘅合理推斷。
假如而家中國有地區成立到自治政府,無論係人民自組定係外國扶持,就會引起連鎖獨立起義。
問題係第一個起義嘅地方有無能力捱到其他地方響應,講真如果香港作為第一個起義嘅地方,我就對香港人無乜信心。
不過咁講,有發展藍圖好過無,但而家嘅獨派宣傳徘徊喺無乜共鳴嘅民族主義,個爐係唔會圍得大。
基於市民對前途嘅不安感,就算突然成立到政府,都好易畀中共策反。

大致認同

應該可行好多

所以好矛盾

屌 用毅力彌補啦
我懷疑呢幾件鍵國戰士連出去遊行都唔出
係度做佢地所謂既「文宣」指點江山

係囉係囉, 一句懷疑就會令到好多人覺得無人去架喇

我嗰票比人Dq 咗,而家出去屌柒共產黨

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

唔好睇少香港同東南亞國家嘅貿易量(尤其係農產品方面)
香港佔嘅比重隨時係佢哋最主要嘅出口國

一黎糧食禁運係反人類行為
二黎轉口去澳洲再運過黎已經解決問題
結論係巨嬰們不如用下腦先講野

回巴打第一點 糧食禁運無錯係返人類行為 但我地唔可以寄望國際社會有太大反彈 最多都係拎到道德高地
以多次以巴衝突做例子 以色列多次用全面禁運做手段甚至2010年直接登船阻止國際自願者援助加沙 結果都只係受到國際指責但無任何實質制裁 我地無可能指望國際社會會因中國既禁運而有所行動

睇下有冇宣布港獨

出嚟現場睇啦,順便宣揚下你反港獨嘅想法嘛

大致認同

應該可行好多

所以好矛盾

屌 用毅力彌補啦

就算唔出
都積極參與下討論
得閒睇多d書研究下外國歷史/法律/政治
地區組織就推廣公民教育/本土理念/香港歷史
盡自己能力就可以

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

唔好睇少香港同東南亞國家嘅貿易量(尤其係農產品方面)
香港佔嘅比重隨時係佢哋最主要嘅出口國

一黎糧食禁運係反人類行為
二黎轉口去澳洲再運過黎已經解決問題
結論係巨嬰們不如用下腦先講野

回巴打第一點 糧食禁運無錯係返人類行為 但我地唔可以寄望國際社會有太大反彈 最多都係拎到道德高地
以多次以巴衝突做例子 以色列多次用全面禁運做手段甚至2010年直接登船阻止國際自願者援助加沙 結果都只係受到國際指責但無任何實質制裁 我地無可能指望國際社會會因中國既禁運而有所行動

英美偏幫以色列
美國唔妥中國
日本想有正式軍隊
香港同中國接壤有戰略意義
香港多外資

香港有道德理由加政治利益
巴勒斯坦有道德理由政治利益
連登仔帶左咩武器一陣出去革命起義

電腦鍵盤 媽咪切雞把菜刀 定水果刀

記得問媽咪拎零用錢搭車

睇下有冇宣布港獨

出嚟現場睇啦,順便宣揚下你反港獨嘅想法嘛

岩呀

大致認同

應該可行好多

所以好矛盾

屌 用毅力彌補啦

就算唔出
都積極參與下討論
得閒睇多d書研究下外國歷史/法律/政治
地區組織就推廣公民教育/本土理念/香港歷史
盡自己能力就可以

睇多d書 唔睇書都睇多d外國新聞 吸收多d世界觀 起碼討論既時候會有point唔會變成吹水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞