今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
要獨立大家先抽70-80%税先啦
支旗又幾型喎
支持
建議眾巴打由頭追到live至留言 好多point其實已經有人解釋過

咁就行動啦,仲等咩!

解釋完就係發現有問題唔work 首先要要解決俾人封港既問題 仲有獨立完要有幾年和平時間俾香港建軍 幾年既和平時要用政治去爭取 仲要説服班有錢佬

要既唔係不斷送人去死 而係一次既成功 成功就可能要準備10年 20年 有決心肯去plan肯去諗解決方法
見到咁多人反對唱啖就知獨立真係有得諗
又黎網上ff獨立
宣佈咗之後
啲飯民同學毛點撚樣永續社運cap水拎光環呀
on9
見到咁多人反對唱啖就知獨立真係有得諗

繼續活係自己世界

班友永遠唔信自己係on9

當反佢哋個啲全部係五毛
要獨立大家先抽70-80%税先啦

抽幾多稅係取決於點樣將人民平均生活水平最大化(人民收入+稅收再分配)

最佳稅率視乎經濟結構
一般黎講稅率愈高, GDP愈低, 稅收佔GDP愈多
稅率愈低, GDP愈高(吸引外資 ), 稅收佔GDP愈少

所以稅率高低同生活質素既關係冇你諗得咁簡單

如果香港最佳稅率係70-80%既話
我地既產業應該好難轉去外地
乃我大香港之福也
搵有心人拍條片講述發夢時見到獨立後既景況
搵有心人拍條片講述發夢時見到獨立後既景況

防暴警宣布暴力突破 晚飯前滅國
而家話出去講比全世界知

跟住啲中国人話唔會即刻成功

講到

唔會即刻成功 = 唔會成功 = 做完無用

今次係好機會比全世界傳媒報導香港獨立嘅訴求
都係果句 留名待笑
香港式民主:你反鳩我你就係五毛
爬完成個post 連最基本嘅接受意見都無 唔通獨完就會有?
仲話要搵外國勢力
換個勢力黎把持香港就叫做香港自主?
殖民地3.0定係香港獨立啊?
而家話出去講比全世界知

講到

你知唔知咩叫宣布獨立你地代表幾多人?

咁你咪出嚟反對
搞翻個愛中國反港獨大遊行
而家話出去講比全世界知

講到

你知唔知咩叫宣布獨立你地代表幾多人?

其實都係撚鳩Winnie the xi 姐
係咪要公投?
你幾時捐晒全幅身家買槍買子彈先

定又係為左 cap 水做政棍,

叫大家俾錢你飲酒,溝女,扑野

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

水電同兵力呢個問題,
已經有人提出過解決方案。

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

唔好睇少香港同東南亞國家嘅貿易量(尤其係農產品方面)
香港佔嘅比重隨時係佢哋最主要嘅出口國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞