今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
有人提出香港獨立後只可以捱到一陣,之後好快畀中共收皮,呢個係基於無其他變數下嘅合理推斷。
假如而家中國有地區成立到自治政府,無論係人民自組定係外國扶持,就會引起連鎖獨立起義。
問題係第一個起義嘅地方有無能力捱到其他地方響應,講真如果香港作為第一個起義嘅地方,我就對香港人無乜信心。
不過咁講,有發展藍圖好過無,但而家嘅獨派宣傳徘徊喺無乜共鳴嘅民族主義,個爐係唔會圍得大。
基於市民對前途嘅不安感,就算突然成立到政府,都好易畀中共策反。
香港式民主:你反鳩我你就係五毛
爬完成個post 連最基本嘅接受意見都無 唔通獨完就會有?
仲話要搵外國勢力
換個勢力黎把持香港就叫做香港自主?
殖民地3.0定係香港獨立啊?

係由殖民地轉做真一國兩制
而家話出去講比全世界知

跟住啲中国人話唔會即刻成功

講到

唔會即刻成功 = 唔會成功 = 做完無用

今次係好機會比全世界傳媒報導香港獨立嘅訴求

你知唔知咩叫宣布獨立你地代表幾多人?

其實都係撚鳩Winnie the xi 姐
係咪要公投?

你承認係ff下鳩up下就得

係人都知冇政府存在存啦
宣佈下等各大洋媒交下差順便做個專題咪幾好

做乜要成立政府先做得?
點解cc台班小學雞可以咁柒
唔係唔支持 但係真係獨立左就話姐 而家自己呃自己有咩用
見到咁多人反對唱啖就知獨立真係有得諗

繼續活係自己世界

班友永遠唔信自己係on9

當反佢哋個啲全部係五毛

失敗者永遠都只會講無可能
我請人都唔會請啲乜都話做唔到嘅人
不過你呢啲小學雞唔會明
剩係識攤大手板問人拎 成個乞衣咁
你幾時捐晒全幅身家買槍買子彈先

定又係為左 cap 水做政棍,

叫大家俾錢你飲酒,溝女,扑野

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

水電同兵力呢個問題,
已經有人提出過解決方案。

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

唔好睇少香港同東南亞國家嘅貿易量(尤其係農產品方面)
香港佔嘅比重隨時係佢哋最主要嘅出口國

一黎糧食禁運係反人類行為
二黎轉口去澳洲再運過黎已經解決問題
結論係巨嬰們不如用下腦先講野
即係你要搞都搞得完善d啦
你又要咁高調又要hea
人地背後有心搞果d真係比你整臭個朵
到時無人撐重仆街
呢d野唔係口講千字文就得實行到
易家成個感覺似圍爐多

五毛

你老母啦蓋世寶
你覺得我五毛咪反駁我囉
就咁留低一句五毛你同垃圾有咩分別

反對獨立 = 5毛

如果係咁既話,所謂獨立只不過係另一種獨裁

獨立後第一時間就清算非港獨派

同共產黨有咩分別
毛澤東咪咁樣搞文革
呢下宣布獨立同細個架隔枱舊擦膠過界話絕交一樣咁兒戲

呢樣中国人嘅口交部最熟啦

港獨派都是中国人

講少啲粗口OK?

港獨派都是中国人

好似條女同你分手,你同人講
你一日係我嘅人,你呢世都係我嘅人
鋒哥叫妳唔好激嬲中共呀

港獨派都是中国人

唔好唔記得中國係世界極大嘅糧食進口國
真係動武而比人制裁嘅會點 ?

港獨派都是中国人

Dna改不了
香港人同中國人根本一撚樣,甚至更差

邊啲人最鍾意踩港,大家心照
香港人威返次比全世界睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞