今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
出黎一日 聽日又返工啦
不過你地表達你地既都好過無 唔潑冷水 你地努力加油

題外話 成日話無民主, 諗真d真係無咩影響到自己 最緊要馬照跑 舞照跳 股市繼續升。

至於自由 我自己睇就香港2047 年前都會上到fb 上到連登 唔使翻牆
2047 後?都退休環遊緊世界lu I don't care
港獨旗
武器都唔算問題 香港有成一千億儲備 而且其實好多部門自己本身都有儲備甚至係投資部

中國2016年國防支出約為9543.54億元

軍力只需要去到 入侵成本>收益 就夠

否則台灣一早就亡左國啦

我只不過係想同你班井底之蛙講香港果小小錢用係國防上一兩年都已經玩撚完。
仲有你點將啲錢一下子換成武器?點運入來?軍隊、軍事人員又點來?
台灣1949年有成百萬軍隊,加埋美國保護先可以捱到而家,香港就得你班小學雞、香港警察都打唔贏,憑咩對抗正規軍隊獨立?

仲有香港人有幾多支持港獨?又有幾多肯為港獨玉石俱焚?

搞港獨唔係問題,不過如果啲言行天真成咁真係柒出國際,仲想人地支持你?

美國保護

特朗普應承左你?

習種比個官你做添呀,快d跪低謝恩啦
成班on 9都唔知中國係國際上既地位,美國佬都唔夠膽直接支持台灣獨立,認可台灣係聯合國既地位,仲期望其他國家為左個城市同中國反面
武器都唔算問題 香港有成一千億儲備 而且其實好多部門自己本身都有儲備甚至係投資部

中國2016年國防支出約為9543.54億元

軍力只需要去到 入侵成本>收益 就夠

否則台灣一早就亡左國啦

我只不過係想同你班井底之蛙講香港果小小錢用係國防上一兩年都已經玩撚完。
仲有你點將啲錢一下子換成武器?點運入來?軍隊、軍事人員又點來?
台灣1949年有成百萬軍隊,加埋美國保護先可以捱到而家,香港就得你班小學雞、香港警察都打唔贏,憑咩對抗正規軍隊獨立?

仲有香港人有幾多支持港獨?又有幾多肯為港獨玉石俱焚?

搞港獨唔係問題,不過如果啲言行天真成咁真係柒出國際,仲想人地支持你?

美國保護

特朗普應承左你?

習種比個官你做添呀,快d跪低謝恩啦

我認為推港獨就係想玉石俱焚 香港獨立重新洗牌
推民主自由重好d. 可以係真心膠想香港好
你幾時捐晒全幅身家買槍買子彈先

定又係為左 cap 水做政棍,

叫大家俾錢你飲酒,溝女,扑野

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

水電同兵力呢個問題,
已經有人提出過解決方案。

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

我知有講開,但你要搞獨立唔係正係要吸納連登巴絲打,對象包含各個階層。
成盤野唔係今日定左就算,要有定時更新政策。
如果今日個獨立計劃重係幾年前果個就好難說服到人
你要人支持,人地係令未來幾代人既命運去撐你
就憑一句「今日宣布獨立」就想有人撐?
你地想幾多人撐?
最簡單由媒體開始做起拍宣傳廣告啦至少
起緊要有 picture 比人見到理想未來係點
而唔係叫人睇千字文
你呢個post連千字文都無貼
即係第一次見到呢個post既人係唔洗吸納?

會有一班無生產力既廢青撐
開始有港獨旗聚集

where?
其實有外國護照嘅全部拎支旗去大使館都不失為另一個表達方式
又有冷氣(好似係)
不過要返工嗰班咪唯有星期日出來行囉
開始有港獨旗聚集

where?

where
跟住本土派嘅旗
香港獨立
出現了
嚟喇喂
支持
你幾時捐晒全幅身家買槍買子彈先

定又係為左 cap 水做政棍,

叫大家俾錢你飲酒,溝女,扑野

以資源黎計,其實香港冇咩可能獨立,
係邊到搵咁多水電媒
同埋人地中國咁大,其他國家唔會為左香港得罪中國
陣間嬲嬲豬一齊cut晒啲交易,香港都係咁先
仲要比錢搞軍事,徵兵,那有錢
中國仆街,但獨立真係唔可行

水電同兵力呢個問題,
已經有人提出過解決方案。

source?

得個講字,又無講解無介紹,叫人點支持
一句話獨立就有人撐咩
後生既可能會,但唔好唔記得班中產同上流人士
無佢地做後台講咩都無資源實行
易家重要得個講字,咩野資料都無
係搞就認真d唔好搞到小學雞叫口號咁啦
人地隔離/背後有心搞果d真係比你呢d人累死

呢幾年連登CC台都有討論過呢樣嘢,
似乎你係新會員

當住佢新會然,有咩係有錢買唔到
試下阻人同香港做出口糧食能源生意,斷人衣食全世界都打鳩佢
人地日本當初推翻幕府啲槍炮甚至軍艦咪又係買返嚟
有錢佬唔使你說服,風吹邊就走得快過你,所以佢地係有錢佬你唔係
問題係點先可以令香港人拎到政權,迫到支那放棄權力
香港要靠自己武力倒支係冇可能,唯有靠外國勢力嘅幫忙

我用菲律賓同泰國做例子,中國人話只要菲律賓同泰國一賣香蕉同米比香港,中國即刻唔同佢地做貿易,你估佢地會唔會無香港放棄中國市場?

反人類行為
擺上UN制裁你啦柒頭

中國宜家會驚Un?醒未啊柒頭

邊使上UN 搞
菲律賓同泰國 經台灣轉黎香港咪得
以前咪一樣咁做之不過 供需者調返轉
大大聲反港獨 自稱好有社會經驗既果班人 點解可以問埋咁on9既問題
支那cut 埋台灣呀笨
樓主出左去宣報獨立未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞