今日都唔對全世界宣布香港獨立 仲等幾時

1001 回覆
1569 Like 141 Dislike
港獨連登仔幾時先接受到自己係少數派
講埋哂d不切實際既野 港獨無民意基礎根本無可能

建設民主中國好實際?
共產黨比民主香港好實際?
成日話美國佬搞事,但果頭又話冇外國會理 香港獨立你估美國佬出唔出嚟"搞事"呀喇

成日話冇可能,又自詡撚狗專家,點解唔氹多啲"傻仔"入局 驚弄假成真 ?咁重叫唔叫冇可能

畀少少consistency 喇傻屄

建設民主中國好實際?

好難捉摸

你睇下每次提出新思想嘅人不嬲都係少數派啦,日本明治維新前嘅開國派/清朝嘅眾多維新派革命派,佢地係咪有民意基礎?
哦~有民意基礎要普選呀嘛,照ban你
獨立你搵邊個做臨時總統,修正港共政權嘅惡法?

一句到尾連共同擁護嘅憲法都冇,國家嘅結構都冇,

獨咩撚野立呀?

建設民主中國好實際?

好難捉摸

你自己都唔實際憑咩呢個理由黎攻擊其他派別
返工最實際添
成日話美國佬搞事,但果頭又話冇外國會理 香港獨立你估美國佬出唔出嚟"搞事"呀喇

成日話冇可能,又自詡撚狗專家,點解唔氹多啲"傻仔"入局 驚弄假成真 ?咁重叫唔叫冇可能

畀少少consistency 喇傻屄

好多人買重牛然後話無可能跌市

中国隊 奧運好多大陸仔話無可能輸

到最後輸咗就賴呢樣嗰樣

越驚先越适無可能

獨咩撚野立呀?

當年新加坡都係一笪宗主國放棄咗嘅廢地由0開始build up
咪打飛機啦,毒撚連登大把

獨立?不了

建設民主中國好實際?

好難捉摸

兩者都係不切實際 搵多d錢移民吧啦
港獨一定唔會係feasible 既solution
加籍

咁你死返去加拿大啦
有時真係忍唔住笑 獨立
而家係出去話比全世界聽香港獨立嘅訴求

話無可能成功嘅可由人鳩嗡

想比人知你要香港獨立嘅就而家行出嚟

獨咩撚野立呀?

呃下洋媒版面姐

百佳夠成日扮特價呃鳩人啦
又唔見你哋上黎屌

獨咩撚野立呀?

當年新加坡都係一笪宗主國放棄咗嘅廢地由0開始build up

可惜我同9成9香港人都唔願意同你一齊耕田
其實我想問下,先唔講硬件配套嘅問題,其他國家怕得罪中國而唔幫香港獨立,既然香港冇咁高嘅價值,咁點解中國唔放手呢?

香港價值遠高過你想像
中國放手等如滅國

雜種不停吹民族主義 如果香港得而復失一定俾人屌到暴動落台

如果唔放手只係基於民族主義
咁話唔埋有雙贏機會

歷史黎講 行得民族主義通常都係內政有問題就黎收皮至要鼓吹民族主義 透過樹立外國假想敵加強凝聚力 當鼓吹到民族主義高企既時候民眾就會盲目 然後就日日想打仗擊敗假想敵

結果通常都係會開戰

利申:可能有錯 歡迎更正

宜家大陸假想敵就係美國 睇香港就覺得係外國勢力干預既地方 根本大陸就唔信香港 好難溝通 當然有得談判既係最好 但有時唔係我地想傾 人地就理我地
越多中国人追住咬,就知有邊個議題中共想搞散

建設民主中國好實際?

好難捉摸

加籍

咁你死返去加拿大啦

嘻嘻 你繼續咪發你個鍵國大夢lor

發夢又點
好過你夢都冇

建設民主中國好實際?

好難捉摸

加籍

咁你死返去加拿大啦

發夢又點
好過你夢都冇

香港關你移民撚撚事咩
走啦
宣告
3點行到幾點 ? 放工想黎

建設民主中國好實際?

好難捉摸

加籍

咁你死返去加拿大啦

發夢又點
好過你夢都冇

到頭來你又achieve到d咩?
你expect會achieve到咩?
有咩計劃? 今日出黎行完 之後呢?
我就係嗰邊嘆世界啦

好啊,唔阻你
但我對呢個地方有感情
要嘆世界
我都要係香港嘆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞