率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
點會估到an9成日吹奏
點知咁多人八達通都無得用
唔使解鎖
應該就唔可以兩張並存
話係體驗版,我估初出時應該冇
終於可以擺脫samsung pay
唔洗限Samsung機先用到八仔

同埋聽講Google Pay好用過Samsung Pay少少
如果Google Pay都有八仔
咁成個Samsung Pay都可以唔要
samsung pay同apple pay 分別係邊?

未用過
分別在於Apple pay 多支援好多
Samsung Pay有咩咁差
渣打信用卡加唔到入samsung pay
同埋換機唔洗限左揀samsung 行貨
Samsung pay 執柒都得啦
得返台灣
android 八達通要換機唔洗限死得samsung 揀
2017年你出世未?
毒撚野撚有人想知
應該唔係未出世掛,多數係當年坐緊,剛剛放返出黎
即係Google Pay 八仔
請問閣下係哩個post存在既意義係咩?
Apple = 牆內中國人
慳筆直
你咁寸做乜鳩,我地an俠不嬲個別品牌型號有既優點代表晒全部android,個別品牌型號既缺點不能代表全部an 機
應該唔係,android 12有一個NFC feature係可以熄mon狀態下做到contactless payment

澳洲Myki都係Google Pay虛擬交通卡,support Android 5.0或以上,但拍卡時部機要先wake up

八達通應該為咗UX好啲所以先support Android 12或以上機款
Android 11 自己都end of support🤭
出街同鋪講apple pay比錢,開住samsung pay一樣比到 比錢嗰度係一鳩樣

但入卡就samsung pay唔多支援細bank非主流卡

另外個人唔鐘意gpay係佢無要求指紋解多次鎖就用到。apple pay samsung pay响比錢前都會再要求解鎖。
信用卡入唔撚到
on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞